De badmintonjeugd van  SNA heeft afgelopen weken clubkampioenschappen gespeeld. Voor de eerste keer in de geschiedenis van deze club zijn er dus clubkampioenen. Onder leiding van trainer Cor Broeren die de indeling en de wedstrijden gedaan heeft, werd er met veel plezier en fanatisme gespeeld. Zowel bij de singles en de dubbels hadden we 10 deelnemers.

Xander en Willem-Jan winnen dubbelspel.

De dubbels waren gelijkwaardig ingedeeld. In deze poule van vijf dubbels speelden ze allemaal tegen elkaar en degene met de meeste winstpartijen was winnaar. Na zeer spannende partijen wisten Nienke en Marijn beslag te leggen op de tweede plaats. De winnaars waren Sander en Willem Jan die met een kleine voorsprong de bekers in ontvangst mochten nemen.

Singles

Bij de single waren er twee poule van vijf deelnemers  en de bovenste twee speelden kruisfinales tegen elkaar om plaats 1 tot en met 4. De anderen speelden om plaats 5 tot en met 10 wat zeer spannende partijen met zich mee bracht. In poule A wisten Tom en Nienke zich te plaatsen en in poule B waren dat Xander en Jurian.Vooral voor Nienke was dit een zeer goede prestatie omdat zij als enig meisje tussen negen jongens speelt. In de kruisfinales wisten zowel Xander als Tom zich te plaatsen voor de finale. De verliezers Nienke en Jurian speelden om plaats drie en vier en na een spannende wedstrijd wist Jurian met 22-20 en 21-19 te winnen.

Spannende finale

De finale ging tussen Tom en Xander. De eerste set werd gewonnen door Tom met 21-13. Daarna wist Xander de tweede en derde set naar zich toe te trekken na deze met 21-18 en 21-18 te winnen. Dus Xander mocht als eerste clubkampioen de beker mee naar huis te nemen.

Uitslag 2014:

  1. Xander
  2. Tom
  3. Jurian

Dankzij trainer Cor een geslaagd clubkampioenschap wat volgend seizoen hopelijk weer een vervolg krijgt. Dan nodigen we natuurlijk het hele dorp en alle families uit om aan te moedigen, want dan is het nog spannender!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *