Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen Volley2B op het programma.

Het devies was duidelijk; vijf punten en een lekkere wedstrijd spelen!

Zonder aardappelrooier (Wim) en Peter (die volgende week eindelijk weer terugkeert vanuit het buitenland) was er verder een fitte selectie beschikbaar voor coach Hans.

De wedstrijd werd gestart met aanvoerder Sven als spelverdeler, Lucas als diagonaal, Jacco en Pieter-Jan als middenblokkeerders, Alex en Johan als passer-loper en Davey als libero.

Opdracht van de coach: servicedruk.

Dit werd helaas te weinig gegeven en zo bleef het de gehele set gelijk op gaan. Met een serviceserie van Sven werd gelukkig alsnog de eerste set binnengesleept. (25-23)

De tweede set was eigenlijk een kopie van de eerste, alleen vanaf het begin meer servicedruk. Volley2B kon weer meekomen, maar uiteindelijk werd aan het einde van de set het verschil gemaakt in ons voordeel. (25-13)

 

 

De derde set was er één om snel te vergeten. De gasten produceerden enige servicedruk, onze pass kwam niet aan en als deze wel aankwam, werd er te weinig gescoord. Ook de wissels konden dit niet repareren. Een ruim verlies van deze set was het gevolg.(16-25) De gehoopte en eigenlijk ook wel verwachte vijf punten waren dus buiten bereik. Koppen omhoog en een vijfde set voorkomen dan maar.

 

 

Gelukkig werd dit in de vierde set keurig gedaan. Servicedruk van onze kant, een betere passing, scorende aanvallers en werklust leverden een ruime setwinst en dus een 3-1 overwinning op.(25-15) 17 punten uit 5 wedstrijden en een plek in de subtop. Met wedstrijden tegen teams uit de bovenste regionen op het programma, kunnen we alle steun gebruiken, met als eerste de thuiswedstrijd tegen Next Volley Dordrecht op 15 november in De Spil.

 

17:30, be there!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *