Op zaterdag 25 januari is het dan zover: de 1e competitie wedstrijd van het SNA keuze-team! Om 13.00 uur worden we verwacht in Sportcomplex Molenzicht waar we het op gaan nemen tegen KDO Alblasserdam. Wat een prachtige gymzaal is dit, nog heel nieuw en met een gaaf blokkenbad achterin de zaal.

Er wordt meteen goed ingeturnd op de heerlijk verende vloer. Een tikkie nerveus zijn we wel, want deze dames zijn toch wel een stuk groter en ouder dan wij. Bovendien voelen we ons heel verantwoordelijk voor elkaar, want ‘wat als ik het verpest voor de rest??’ Gewoon je best doen en netjes werken, dan kun je heel ver komen, dus vol goede moed beginnen we met sprong.

Sprong

Het is even wennen aan de Pegasus die wat langer lijkt dan we gewend zijn. Nieuw voor ons is ook dat er maar 1x gesprongen mag worden. De 1e moet dus ook meteen je beste sprong zijn! Iedereen doet zijn uiterste best en dat wordt beloond, dit onderdeel winnen we van KDO met 1.60 verschil. Het volgende onderdeel is brug.

Brug

De brug gaat bij ons iets minder. Ophurken blijkt soms toch nog lastig en ook de borstwaartsom naar de hoge ligger gaat niet bij iedereen vlekkeloos. De tegenpartij doet volop salto’s maar ja, wat wil je ook met zo’n mooi blokkenbad waarin je kunt oefenen!? Hier is bij ons nog wat werk aan de winkel en dit krijgt de komende tijd de aandacht. Brug verliezen we helaas met 3.90 punten.

Vloer

Op vloer scheelt het niet veel tussen beide partijen. We kunnen onze oefeningen helaas niet in een kruis turnen door gebrek aan ruimte, dus het is even puzzelen hoe je goed uitkomt maar de goed verende vloer maakt veel goed. Voor je het weet vliegen de arabieren, flikflakken en salto’s je om de oren! Met een klein verschil van 1.10 punten moeten we dit onderdeel helaas uit handen geven.

Balk

Ondanks hier en daar een onverwachte val van de balk maken we weer een stukje verschil goed, met 40.9 winnen we dit onderdeel van KDO (40.3). Helaas is de eindstand in het voordeel van de tegenpartij (171.2) maar met een totaal van 168.4 en een knappe 2e plaats voor Gwen hebben we een goede wedstrijd neergezet en ons zeker niet laten kennen tegenover deze ervaren dames. We mogen trots zijn op onszelf en elkaar! Iedereen heeft onwijs zijn best gedaan, we hebben veel geleerd en we weten waar we de komende tijd aan moeten werken. Een grote duik in het toffe blokkenbad is dan ook dik verdiend. Er gaan al geluiden op om deze zaal de komende tijd eens te huren, wij zijn VOOR!!!!

Groetjes van het SNA Keuze Team (Johanna, Nienke, Gwen, Julia, Larissa, Mearah, Louise, Elizabeth, Anne-Marije)