Zaterdag 18 januari kwam bij SNA de rode lantaarn drager op bezoek, voor de huidige nummer drie moest dit een eenvoudige 4-0  overwinning worden. Hoewel we dit als team verplicht waren, kijkend naar de ranglijst, waren er toch wat factoren waardoor we een zware wedstrijd konden verwachten.

Allereerst waren er de nodige personele problemen: Sven van Genderen onze vaste balopgooier, zit met zijn been in het gips en kan voorlopig alleen aanmoedigen. Daarnaast kon Peter ook niet aantreden, hij was heel de week ziek geweest. Twee man afwezig uit een selectie van 7 man, maakt dat we onze vaste invallers volledig konden inzetten. Davey den Boer en Alex van Vianen, schoven bij ons aan nadat ze al vier sets in de benen hadden. Daarnaast hadden we vandaag als team ook nog de taak van zaalwacht. Jawel, netten opbouwen, scheidrechters leveren, een hele dag door de zaal slenteren, dat maakt je niet fitter. Ok dan de wedstrijd.
We begonnen de wedstrijd met een kleine wijziging, omdat we geen diagonaal hadden deze wedstrijd, verschoof Wim Boer naar de diagonaal, Davey den Boer verzorgde de set-upjes, Pieter-Jan van Vianen en Jacco Stigter bevonden zich op het middenfront, Johan van der Dussen en Dennis Langerak, mochten zich als passer-loper inzetten. Het eerste punt was nog niet gespeeld of Davey den Boer krijgt een heftige kramp aanval in zijn kuit. Na een korte behandeling kon hij het gelukkig twee sets lang volhouden. Met een goede servicedruk in de eerste set, konden we het eerste punt bijschrijven (25-16).

Set 2 was gelijk een stuk moeizamer, langzaam werden de krachten bij Davey minder, werd te makkelijk geserveerd, en konden we aanvallend weinig brengen. Deze set pakte we op het nippertje met 25-23.

In de derde set werd het team weer door elkaar gegooid, Johan van der Dussen werd onze gelegenheid set-upper, en Alex van Vianen verving hem op de buitenkant. Hoewel er niet hoogstaand volleybal werd getoond, konden we wel het verschil maken op beslissende punten en werd het 3-0 (25-19).
Opdracht voor de laatste set was dan ook duidelijk, maak het jezelf makkelijk, scherp in de verdediging en een moeilijke serve! Dit feest ging niet door, Krimpen verzamelde alle moed bij elkaar, en stonden binnen de kortste keren met 10-4 voor. Gelukkig kwam Wim aan service en verzorgde met een serie van 9 punten(waarvan twee aces), weer een gelijke stand. Uiteindelijk werd zo ook de vierde set binnen gesleept. (25-23)

 

Een zware wedstrijd, door alle personele problemen, aanstaande maandag reizen we naar Werkendam, ook dan met een verre van complete/fitte selectie. Maar we gaan vol goede moed, elk punt dat we daarvandaan meenemen is meegenomen.

 

(Written by: Hans Mouthaan)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *