SNA 1 scoort minder punten, maar wint wel de wedstrijd. Wat is het setsysteem toch mooi ;-)! Voor de achtste keer dit seizoen speelde het team een vijfsetter (in 20 wedstrijden). Voor de tweede maal tegen Yum 1, alleen vandaag mocht SNA zich de winnaar noemen. De volgende setstanden lieten zich noteren 16-25, 25-12, 25-14, 24-26 en 13-15. Het puntentotaal was dus met 103-92 in voordeel van de dames uit Hoogvliet, maar daar wordt bij het verdelen van de wedstrijdpunten niet naar gekeken…

Helaas was Denise door de griep geveld, maar gelukkig was Kim wederom present om haar waar te nemen. Bedankt toch maar weer, hopelijk was je nog op tijd bij je eigen wedstrijd (krap zat met zo’n vijfsetter)! Dat is dan weer het voordeel om vroeg te spelen, al vond niet iedereen het even fijn om voor negenen op de zaterdagmorgen al af te reizen naar stads gebied.

Strak om half 11 konden we beginnen en vanaf het begin ging het de eerste set gelijk op. Maar met twee prachtige serviceseries van Henriëtte jr. en Anneke sloeg SNA een comfortabel gat, wat Yum niet meer gedicht kreeg. Met 16-25 was de eerste set voor de gasten uit de polder.

Zo door blijven spelen en de volle punten zijn binnen zou je denken. Niets was minder waar helaas. SNA stond collectief te klungelen. Wat er precies gebeurde is een raadsel maar het had niets met volleyballen te maken. Wissels en time-outs mochten niet baten en met 25-12 en 25-14 was er de voorsprong in sets voor de thuisploeg.

De koppies moesten om, het was nu alles of niets. Vol er voor gaan en dan voor de verandering maar weer eens een vijfsetter spelen. Vanzelf ging het niet in de warme hal, maar gewerkt werd er wel. Netjes geconcentreerd volleybalspel en nog steeds veel gerommel wisselden elkaar af. Foutservices, maar ook kleine series maakte het einde van de wedstrijd zeer spannend. Uiteindelijk was het SNA die het hoofd koel hield en met 24-26 de vijfde en beslissende set eruit sleepte.

Deze set kende een gelijk spelbeeld. De ploegen verloren elkaar niet uit het oog. Zo was er de kantwissel op een minimale voorsprong voor de gastvrouwen (8-7), maar de setwinst met 13-15 voor SNA!

Spannend is het voor SNA niet meer in de competitie, maar volgende week hebben ze toch wel al een missie staan: De huidige nummer 1 uit de competitie kan dan in Bleskensgraaf kampioen worden. SNA zal er alles aan doen om dit feest voor Volley Zuid 2 nog even uit te stellen! Aanvang: 18u15 in De Spil. Graag tot dan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *