Nieuwendijk (NB) – zaterdag 8 maart 2014

Ook vandaag was Kim (meisjes A) mee afgereisd naar het zuiden, om dames 1 te versterken. Ze had de goede ‘vibe’ vast in de sporttas gedaan, de 0-4 winst van de meiden op Volley Meerkerk klonk zeer aantrekkelijk!! In de Iris, kon dames 3 van Voltena het niet voorkomen. Ook hier werden alle vijf winstpunten in de SNA-tas gestoken! (18-25, 13-25, 16-25 en 17-25)

De eerste set werd, bijna zoals SNA-eigen, timide gestart. Paul had de volgende starting-seven opgesteld: Monique als pass-hier-spellie, Nadine en Froukje als buiten’bommers’, Anneke en Kim als listige niet-te-doorziene-middens en Henriëtte junior als dia-dia-maar-toch-rechtdoor. Als slotstuk werd beroeps-stofzuiger Caroline ingezet. Hoewel het best aardig ging, konden tot 12 à 13 punten de gastvrouwen SNA redelijk in het kielzog blijven. Hierna werd een tandje opgeschroefd, waardoor langzaam maar zeker afstand genomen werd. Zonder teveel problemen werd de set winnend afgesloten met 18-25.

Het spel was redelijk, maar er kon zeker beter gespeeld worden en met meer puntverschil gewonnen worden. In set twee werd feller gestart en gelijk een voorsprong opgebouwd. Zo werd dus inderdaad met een ruime marge gewonnen. Dit was wellicht een betere afspiegeling van de onderlinge verstandhouding. (13-25)

In set drie en vier werde wat wissels toepast aan SNA-zijde. In de derde set kwam Denise, Anneke vervangen op het midden, die op haar beurt in de vierde set weer stuivertje wisselde met Kim. Ook werd Heidi in het slotdeel ingebracht voor Monique. Afgezien van een achterstand aan het begin van de derde set, kende beide sets geen grote problemen en zo werden ook deze binnengesleept. (16-25 en 17-25)

Een collectieve 0-4 overwinning, waarbij veel beweging in het veld was! En minstens zo belangrijk: Alle sets en dus ook het bonuspunt werden gepakt. Het is toch altijd zuur als je deze laatste laat liggen, vooral tegen hekkensluiters. Nu liet de tegenstander ons vrijuit spelen, maar kunnen we ook ons eigen spel laten zien als we tegen Voleco 2 aan de bak mogen? U kunt het zien: zaterdag 15 maart 18u15 in de Spil te Bleskensgraaf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *