Den trainer van de volleybaldames is eind vorig seizoen heel ijverig in de pen geklommen om wat meer te vertellen over het wel en wee van dames 1. Altijd leuk natuurlijk om wat te lezen over onze medesporters! Helaas is dit destijds niet op de site geplaatst. Om u het stuk toch niet te onthouden, doen we dit vandaag de dag alsnog:

 

De veranderingen bij dames 1.

Na een spannend seizoen met wisselende resultaten zijn de dames als 6e geëindigd. Een prima resultaat. Maar het kan toch nog beter. Met name de beweging in het veld en de passing (bij een harde service) moet beter. Dus ik weet wat mij te doen staat. Ik had niet direct verwacht er nog een 4e seizoen aan te plakken, maar ik heb een goed gevoel bij dit team. Dat was gelukkig wederzijds dus nog maar een seizoen door. Begin dit seizoen heb ik Heidi en Henriëtte jr. Tukker erbij gehaald en dat was geen onverdeeld succes. Leergierig en fanatiek (hebben ze echt geërfd van ma Henriëtte). Daarnaast heeft jeugdspeelster Kim regelmatig meegespeeld. We hebben nog meer jeugdspeelsters die verder kunnen komen. Een aantal traint al het hele seizoen mee, zoals Noël en Anne de Ruiter, Kim de Leeuw en Susanne Bouter. Vanaf half mei gaat ook Femke den Besten meetrainen. Op deze manier probeer ik ze klaar te stomen voor het senioren volleybal. Nu door veel techniek trainingen, ook voor de “oudjes” en ook het aanleren van systemen. Leren druk te zetten met de service en zorgen dat men het spel goed volgt. Stuk concentratie. Dit zal nodig zijn aangezien Nadine en Namalee aangekondigd hebben er na dit seizoen er een punt achter te zetten. Twee ervaren krachten kwijt, maar wel een grote uitdaging voor mij om de jeugd nog sneller op niveau te krijgen. Susanne Bouter is door deze mutaties al toegevoegd aan dames 1. Verder gaan Kim en Anne zoveel mogelijk met dames 1 mee en zal Henriëtte, Jetje, niet alleen als diagonaal fungeren, maar ook als passer/loper. Het begin van de competitie zal toch al passen en meten worden aangezien Froukje waarschijnlijk pas half oktober, door zwangerschap, inzetbaar zijn. Dus jeugd, grijp je kans! Het zal aanpoten worden, maar door extra trainingen aan het begin van het seizoen zal dat zeker lukken. Daar is iedereen van overtuigd.
Het team voor komend seizoen: Monique en Heidi spelverdeling, Henriëtte sr. diagonaal, Henriëtte jr. diagonaal en passer/loper, Anneke en Denise midden, Susanne en Froukje passer/loper en stofzuiger-libero Caroline. Als aanvulling uit de jeugd: Kim midden en Anne passer/loper.

Al met al een leuke uitdaging, op naar het nieuwe seizoen!

Den trainer Paul

Paul

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *