Zaterdagmiddag 7 november, vandaag stond de wedstrijd tegen de hoofdmacht van Voltena op de planning. Vooraf was er één gedachte: geen vijf sets, maar vijf punten! De hoofdmacht van SNA begon de wedstrijd als de nummer zes van de competitie en Voltena als de nummer tien.

De selectie van Raymond was, op Peter Hak en Johan Stam na, compleet. Peter was afwezig i.v.m. een weekendje weg. Hier tegenover stond de rentree van “veteraan” Wim Boer. Hij was na een maand aardappels rooien weer aanwezig.

Na de warming-up stuurde Raymond zijn team het veld in. Wim zou beginnen, maar hij was zijn wedstrijdshirt vergeten en moest deze eerste thuis gaan halen. De buitenkant werd waargenomen door Davey en Dennis, de midden door Jacco en Lucas en op de dia Pieter-Jan. Dik was de spelverdeler. Sven, Alex en Wim namen plaats op de bank. De mannen van SNA klapten er vol op aan het begin. Al snel werd een tussenstand van 11-2 neergezet. In het vervolg van de set verloor SNA enige scherpte en werden er veel fouten gemaakt. Halverwege de set werd er door Raymond een tactische wissel gedaan om drie aanvallers te creëren.  Pieter-Jan eruit voor Sven en Dik eruit voor Alex. De eerste bal ging vervolgens over de midden, maar Voltena zette een killblock neer. Het punt daarna werd vervolgens wel voluit binnengeslagen door Alex. Na drie posities werd er weer terug gewisseld en kwamen Dik en Pieter-Jan weer het veld in. De eerste set werd uiteindelijk binnengehaald met een eindstand van 25-19.

De tweede set werd begonnen met dezelfde zes als de eerste set. Het spel van SNA verslapte, mede door een mindere servicedruk. Voltena kreeg meer grip op de wedstrijd en bij SNA sloop er wat nervositeit in het spel. Het eigen aanvallende spel kwam minder uit de verf waardoor er lange rally’s ontstonden.  Halverwege de set kwam onze veteraan in het veld aan het net om meer aanvalskracht te bieden. Jacco werd naar de kant gehaald voor de terugkeer van de veteraan. Onder luid applaus betrad hij het veld. Hij pakte de nodige puntjes mee aan het net en was direct alweer van grote waarde. Op de serviceplek werd Jacco weer ingebracht voor het achterveld. Vervolgens werd er een gat geslagen van drie punten en werd deze niet meer uit handen gegeven 25-22!

Dan de derde set, waarin gelijk de basis kon worden gelegd voor een vier setter i.p.v. een vijf setter. Alex en Wim werden vanaf het begin ingebracht deze set. Jacco en Davey namen plaats op de bank naast Sven.  Voltena was niet bij machte om deze set iets in te brengen. SNA speelde degelijk en de fouten van de eerdere sets werden gedeeltelijk verbeterd. Deze set werd gewonnen van 25-17!

Voorafgaand aan de laatste set werden de koppen nog één keer bij elkaar gestoken. Één doel:  gaan voor de volle 5 punten. Sven kwam in het veld voor Dik. De pass kwam goed aan en het spel werd netjes verdeeld. Verschillende combinaties werden gespeeld waar de tegenstander geen antwoord op had. Lucas en Jacco speelden verschillende keren kort achter waar vervolgens de bal snoeihard kon worden in gebeukt. Voltena had de moed blijkbaar opgegeven want SNA speelde zelf ook niet spetterend, maar Voltena had er geen antwoord op. Eindstand 25-16. Er werd gejuicht in het kamp van SNA. De volle 5 punten waren binnen en dit werd dan ook uitbundig gevierd.

Bij deze willen we ons trouwe publiek bedanken voor de steun tijdens deze wedstrijd. Er was die nacht nog lang onrust in Bleskensgraaf en omstreken om deze overwinning te vieren.

Op naar de volgende wedstrijd: zaterdag 15 november om 15:30 in en tegen Meerkerk. “Be there!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *