Vandaag hebben we voor het eerst mee gedaan aan de springwedstrijd! Het was een hele leuke wedstrijd. Met meerdere onderdelen als ; Minitrampoline Pegasus, Minitrampoline Kast, Plank Pegasus, Plank Kast, Minitrampoline en Lange mat. Wij deden niet aan alle onderdelen mee. De onderdelen voor onze categorie Junior Dames niveau D waren; Plank Kast, Minitrampoline, Minitrampoline Pegasus en Lange mat.

 Plank kast

We begonnen bij het onderdeel plank kast we mochten even 1 minuut inspringen en dan begon de echte wedstrijd! Daar stonden de meiden netjes op een rij en nadat Marije in haar handen klapten groeten de meiden aan bij de jury. Daar zat Mary aandacht de sprongen te bekijken die lekker snel achterelkaar aan kwamen. Jasmijn maakte echt haar beste spreidsprong helemaal over de kast en alle meiden volgden.

 Minitrampoline

Het volgende onderdeel was het springen met de minitrampoline. Ook hier mochten we even inspringen en dan weer netjes klaarstaan om te beginnen. Jessica begon de sprongen en Marije groette weer netjes af. Wat een mooie sprongen alle meiden stonden als een huis! Wat was Marieke lenig bij die geweldige spreidhoeksprong. En Jessica maakte echt de beste draaisprongen die ik van haar gezien had! De meiden vlogen echt door de lucht met die zweefrol.

 

Minitrampoline pegasus

Het ene laatste onderdeel was de pegasus die de dag voor de wedstrijd nog eens extra goed geoefend is. Met Jasmijn op de pegasus konden bijna alle meiden een spreidsprong over haar heen maken. En nadat Nathalie over haar heen gesprongen was sprong ze netjes van de pegasus af waarna Marije een andere sprong maakte. Dit was even een beetje paniek, maar bij de volgende sprongen was dat niet meer te zien. Zo maakte Maud een geweldige salto over de pegasus zelf zonder aan te raken. En wat maakten Josephine een mooie overslag.

 

Lange mat

Het laatste onderdeel… de lange mat. Meteen na de sprongen over de pegasus stonden ze dan alweer klaar voor de lange mat. Wat een teamprestatie! Van deze op elkaar volgende handstanddoorrollen daar moet je echt goed voor naar elkaar kijken. De meeste spanning zat toch in die overslag… Zal het lukken of vallen we toch op onze kont :S Aan Nathalies gezicht na haar overslag kon je aflezen dat het gelukt was hoor! En dan sloten we het onderdeel af met koprol spreiden koprol koprol.  Alle meiden waren heel blij dat Maud de rol na het spreiden had gemaakt!

 

Dan werd het toch tijd voor de prijsuitreiking… En SNA sleepte niet 1…maar wel 2 bekers in de wacht!

Een eerste prijs voor plank kast die Marije, Maureen en Nathalie ophaalden. De derde prijs voor minitrampoline pegasus die Josephine, Marieke, Jasmijn en Maud ophaalden. Wat een trotse meiden en een trotse trainster 😉

Volgend jaar zeker weer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *