Spanning in de 1e klasse of valt dat eigenlijk wel mee?
Zaterdag 16 november mag het eerste damesteam van SNA aantreden in eigen huis tegen Voltena 3. Die willen we echt met 4-0 winnen!! De druk ligt dus bij ons. Of leggen we die zelf bij ons? De prognose van de Nevobo voorspelde namelijk ‘slechts’ een drie-één winst… Maar goed, als we maar punten pakken.

Spanning is per wedstrijd wel (een keer) aanwezig. Ook deze zaterdag. SNA maakt het zich onnodig moeilijk door niet vrij te volleyballen. Hierdoor wordt het spel te statisch en ongeconcentreerd. Voltena 3 krijgt zo de kans om wel lekker in het spel te komen. En zo wordt dan meer vechtend tegen zichzelf -tegen de druk?- de eerste set dan ook aan de gasten uit Nieuwendijk gegeven. (22-25)

De rest van de wedstrijd kende geen spanning meer. SNA speelde nog niet compleet frank en vrij, maar deed wel wat het ‘moest’ doen; punten pakken. Coach Paul was vrij om te wisselen en kon dan ook alle speelster laten spelen. De winst werd eenvoudig binnen gehaald met 3-1 (25-13, 25-9 en 25-13).

Vraag rijst dus: Waar komt deze druk vandaan? Als de Bleskensgraafse dames spelen zoals ze kunnen en ja dus zoals ze misschien wel moeten, is geen tegenstander veilig. Ook in de voorgaande wedstrijden zien we het. We verliezen de partij, maar winnen per pot ook sets met meer dan tien punten verschil! Motto voor de volgende wedstrijd is dan misschien wel juist om lekker te gaan volleyballen! Dan komen de punten vanzelf.

Spanning dus wel op de ranglijst van de eerste klasse b. Drie ploegen -waaronder SNA- met 22 punten op de derde plaats, beloofd zeker een grillig verloop van de competitie. Ook de twee ploegen hieronder haken met 20 punten aan. Zo is Voleco dus ook een ploeg die we allerminst moeten onderschatten! Eerst maar een vrij weekend, waarna we op vrijdagavond 29 november mogen aantreden tegen deze Ouderkerkse opponent.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *