SNA H1 – Fusion H3

Na een moeizame periode, waarin weinig punten werden gepakt en het spel zeker niet te wensen overliet, stond afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen Fusion Rotterdam, de nummer 11, op het programma. De uitwedstrijd werd enigszins geflatteerd met 0-4 gewonnen, dus de opdracht was duidelijk. De volle 5 punten pakken, maar dan ietwat eenvoudiger dan dat dat in Rotterdam gebeurde!

De wedstrijd werd gestart met Dik en Peter als spelverdeler en diagonaal, Lucas en Jacco op de midden, Johan en Alex als passer-loper en Davey als libero. Op de bank begonnen Sven en de net van wintersport teruggekeerden Pieter-Jan en Dennis.
De sfeer was prima en dat had ook zeker te maken met het verloop van de eerste set.
Er werd fanatiek en scherp gestart, resulterende in een snelle voorsprong die de gehele set niet meer in gevaar kwam: 25-14.

Om deze flow te behouden werd er niet gewisseld en zo met dezelfde personen aan de 2e set begonnen. Deze set had veel weg van de eerste set en werd, mede door enkele lange serviceseries, ook redelijk eenvoudig in winst omgezet: 25-17.

De derde set werden de bankzitters aan het werk gezet en zodoende moesten enkele basisspelers op de bank plaatsnemen. De eerste twee sets hadden klaarblijkelijk energie gekost, want het spel werd minder degelijk en ook de sfeer had hier ietwat onder te lijden. Desondanks werd ook deze belangrijke derde set gewonnen: 25-23.

Op naar het bonuspunt en dus geen onnodige punten laten liggen. Met dat idee werd de vierde set gestart. Fusion wilde echter ook niet met lege handen naar huis en zo liepen we een tijdje achter de feiten aan. Door een dubbele wissel, om op die manier weer drie aanvallers aan het net te krijgen, bracht de heren van SNA weer naast Fusion en de terug wissel, om zo wederom drie aanvallers aan het net te krijgen, bracht uiteindelijk (door twee punten van Lucas) toch nog de winst van de vierde set en het felbegeerde bonuspunt! Eindelijk weer een overwinning dus voor de mannenhoofdmacht van SNA.

Up next: Next Volley Dordrecht a.s. zaterdag om 14:15 in De Dijk in Dordrecht (thuiswedstrijd resulteerde in een 1-3 verlies).