Zaterdag 15 februari, een belangrijke dag voor het eerste herenteam van SNA. De wedstrijd tegen de koploper, Ibis, stond op het programma.

Helaas was er wederom geen volledig fitte selectie beschikbaar. De eerste spelverdeler, Sven van Genderen, is weer rustig begonnen met trainen na zijn enkelblessure, maar is nog niet wedstrijdfit. De tijdelijke vervanger, Davey den Boer, kreeg de avond daarvoor, tijdens een wedstrijd met het tweede team, een bal boven op de pink hetgeen spelen ook onmogelijk maakte. Gelukkig was Dik Arentze bereid om deze taak over te nemen, waardoor er met een selectie van zeven man (Dennis Langerak was op vakantie), één coach en maar liefst drie supporters, ruim op tijd koers gezet werd richting Hellevoetsluis, zodat er nog ruim de tijd was om het zogenaamde ‘bakkie’ te doen. Eenmaal aangekomen werd er verteld dat de wedstrijd pas een half uur later kon beginnen wegens een amateuristisch potje zaalvoetbal. In plaats van één bakkie, werden het er dus drie. Aan het gebrek aan energie kon het dus in ieder geval niet liggen!

Na een goede warming-up en de bemoedigende woorden van de coach voorafgaand aan de wedstrijd, werd er gestart. Dik bewees gelijk zijn waarde door bij de eerste bal van de wedstrijd een ace te scoren. De eerste set ging vrijwel de gehele set gelijk op. Er werd aan beide kanten prima volleybal gespeeld. Bij Ibis kwamen de scores vooral via de buitenkant, waar er bij SNA via alle kanten vrolijk op los gescoord werd. Op 26-25 was er een setpoint voor Ibis, maar dit werd netjes weggepoetst door de heren van SNA. Opnieuw werd het punt gemaakt door SNA, waardoor er nu een setpoint voor SNA op het scorebord stond. Uiteindelijk zorgde Peter Hak voor het beslissende punt met een heus ‘kill-block’! 26-28 en de 0-1 voorsprong voor SNA!

In de tweede set werd het goede spel van de eerste set aan de zijde van SNA doorgetrokken. De heren van Ibis zakten echter een beetje weg en zo werd er al gauw een keurige voorsprong genomen. De set werd keurig uitgespeeld en gewonnen met maarliefst 16-25. Een misschien toch wel wat onverwachte 0-2 voorsprong stond op het scorebord en hier en daar waren er wat irritaties aan de kant van Ibis!

Ook in de derde set werd er prima begonnen, maar Ibis begon vervolgens weer beter te spelen, kreeg de spirit weer terug en kwam terug in de set en daardoor ook weer terug in de wedstrijd. Aan onze kant vloeiden de krachten enigszins weg en werd het hoge niveau van de eerste twee sets niet meer gehaald. De set werd uiteindelijk afgetekend gewonnen door Ibis, 25-18, terwijl er toch een voorsprong van zo’n 5 punten was aan het begin van de set. 1-2. Wetende dat er voorafgaand aan de wedstrijd een achterstand van 3 punten was, zouden we bij een 1-3 overwinning op gelijke hoogte komen met Ibis. De motivatie en de wil om deze set en dus de wedstrijd naar onze hand te zetten, was dus wel degelijk aanwezig. Helaas trok Ibis het goede spel van de derde set door en liepen we eigenlijk de gehele set achter de feiten aan. Met 25-21 ging de vierde set naar Ibis en stond er, niet voor de eerste keer dit seizoen, een 2-2 tussenstand op het scorebord.

Bijna elke keer ging dit seizoen de vijfde set verloren. Zou het dan weer mis gaan? Geven we wederom een 2-0 voorsprong uit handen? In het veld werd het antwoord duidelijk gegeven: NEE! De gehele vijfde set werd er gedomineerd. Met name Alex van Vianen scoorde er over de buitenkant fijn op los en uiteindelijk stond er die verlossende ‘15’ op het scorebord. De vijfde set werd gewonnen met 9-15 en de wedstrijd werd dus gewonnen met 2-3. Een terechte uitslag en een uitslag die perspectief biedt voor de laatste wedstrijd van het seizoen. Twee punten achterstand op Ibis en op gelijke hoogte met WIK 5(ze hebben nog wel een wedstrijd minder gespeeld). We draaien dus weer volop mee boven in de ranglijst!

Aanstaande zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen, uitgerekend, WIK 5 op het programma, dus we kunnen flink wat support gebruiken om het 4-0 verlies in de uitwedstrijd weg te poetsen en vooral om bovenin mee te blijven doen!

18:15 in De Spil. Tot dan!