De heren van SNA hebben afgelopen weekend de koppositie uit handen gegeven door in eigen huis twee punten te laten liggen tegen subtopper Wik/ Univé 4.

In de eerste set leek er nog geen vuiltje aan de lucht waarbij de thuisploeg over zijn tegenstander heen denderde (25-14). De tweede set was een ander verhaal. Het spel was minder goed verzorgd en SNA wist letterlijk en figuurlijk “geen gat te slaan”. Wie anders dan de routiniers van Wik weten hier sluw gebruik van te maken en op het juiste moment toe te slaan. De bezoekers voerden de servicedruk nog wat op en trokken de set in een spannende slotfase met 24-26 naar zich toe.

Het was duidelijk dat uit een ander vaatje moest worden getapt. Net als in de eerste set werd weer vol gas gegeven waarmee deel drie met 25-12 overtuigend werd gewonnen.
SNA had zijn les dus geleerd zou je denken maar niets was minder waar. Om onbegrijpelijke redenen zakte het Bleskensgraafse spel in de vierde set weg naar een bedroevend niveau met een hoge foutenlast. De pass kwam niet goed aan zodat ook het aanvalsspel doorzichtig werd. SNA probeerde het nog met tactische ballen maar die belanden meer in het net dan er overheen. Daartegenover wist Wik wel regelmatig te scoren via prikballen.
Totaal onnodig werd met 21-25 de stand weer gelijk getrokken en kwam het toch weer aan op een vijfde set. Daarin werd een vroege voorsprong niet meer uit handen gegeven (15-9) zodat de 3-2 nederlaag van vorige keer in ieder geval is rechtgezet. Ondanks de overwinning voelde het eerder aan als een verlies van twee punten, zeker gezien het ruime verschil in aantal punten over de gehele wedstrijd (110 om 86).

Lachende derde was Wik/ Univé 5 dat vanaf de tribune kon aanschouwen hoe het kampioenschap voor hun weer een stap dichterbij is gekomen.