Zaterdag mochten we weer in onze eigen sporthal aantreden en dit keer tegen de ‘AHC’ uit Ammers. SNA heeft de laatste weken wat problemen met blessures, Sven van Genderen is bijna terug van zijn enkelblessure en kon op de bank beginnen. Davey den Boer onze tweede spelverdeler moest deze wedstrijd vanaf de tribune bekijken. Gelukkig kon Dik Arentze zijn talenten weer vertonen, en hadden we toch iemand die ballen kon verdelen. Verder was Jacco Stigter dit weekend op vakantie, dit gold ook voor Dennis Langerak, alleen hij had een vlucht eerder genomen om toch aanwezig te kunnen zijn bij deze belangrijke wedstrijd.
Wik-Unive was namelijk de virtuele koploper, waar SNA zich op de 3e plaats terug vond, in de uitwedstrijd werden we weggeblazen door Wik, het was dus tijd voor revanche. De starting six die het veld werden ingestuurd waren: Dik Arentze, Peter Hak, Wim Boer, Pieter-Jan van Vianen, Alex van Vianen en kapitein Johan van der Dussen.  SNA begon scherp aan de wedstrijd en kon met de service de tegenstander flink onder druk zetten. Door een prima rally pass, werd er een heerlijk snel spelletje gespeeld, waar Wik totaal geen vat op kon krijgen. Binnen no-time was deze set dan ook in de broekzak voor SNA (25-14).
Geen genade was de opdracht voor set 2, ook in deze set continu druk zetten met de service, en met snel rally spel de tegenstander overbluffen. Zo gezegd zo gedaan, de set ging waar het kon nog sneller (25-13). Het was stil in het kamp van de AHC, er was totale verbluffing, waar kwam dit vandaan?
In de derde set kwam daar dan toch de verwachte tegenaanval van Wik, er werd daar een spelletje ‘alles of niks’ uit de kast gehaald. SNA kon niet meer domineren, en moest moeite doen om in het spoor te blijven van Wik. SNA had deze set alle time-outs nodig en Dennis Langerak mocht na zijn hoogtestage Alex van Vianen vervangen in het veld. Het werd een titanenstrijd, een set waarin geknokt moest worden, van het snelle spel was even geen sprake. Maar waar we eerder dit seizoen al vaak de derde set hebben verloren, wilde we dit nu voorkomen. SNA vocht voor wat het waard was en met 25-23 stond het 3-0 voor SNA. Tot nu toe al een geweldige prestatie, alleen dat bonuspunt hoorde ook in Bleskensgraaf thuis. Vandaag waren we namelijk duidelijk beter dan Wik, en dat wilde we laten zien door een duidelijk 4-0 overwinning. SNA kon na een moeizame start in deel  4, laten zien wie de baas is in Bleskensgraaf. Sven van Genderen kon na lang blessureleed eindelijk weer wat punten spelen, en dat was niet onverdienstelijk. Deel vier ging ook duidelijk naar SNA (25-18).
Wij gaan wedstrijd voor wedstrijd kijken waar we uitkomen, hoewel we nu op de gedeelde eerste plaats staan, hebben we nog een zwaar programma voor de boeg. Allereerst 7 maart Sliedrecht Sport, daar hebben we wat tegen recht te zetten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *