Dag volleybal liefhebbers,

Afgelopen zaterdag gingen we weer vol goede moed op weg naar Hendrik-Ido-Ambacht.
we verzamelden rond 1 uur (jeugdtijden) bij de spil met taart in de kofferbak.
met taart in de kofferbak? jazeker, onze spelverdeler Sven was jarig vandaag dus konden we de nodige calorieën naar binnen werken voor de aanvang van de wedstrijd.
nog even omkleden en de zaal in.

Coach hans kwam voor de wedstrijd weer met de glazen bier om ons wederom te motiveren.
dit keer om de wedstrijd eens scherp te beginnen. de afgelopen weken hebben we laten zien dat we mooi kunnen volleyballen maar het begin was meestal niet om naar huis te schrijven. iedereen stemde daar mee in en de volgende 7 stapte binnen de gele lijnen: als spelverdeler Dik prik en diagonaal Lucas, in het midden Pieter-Jan en Jacco. Wim was vandaag afwezig vanwege het aardappelen rooien. aan de buitenkanten begonnen Dennis en Alex. achterin konden we weer rekenen op onze stofzuiger Davey.

De eerste set begonnen we ondanks de afspraak weer bedroevend slecht aan de wedstrijd. passes kwamen niet aan en aan het net werd er niet gescoord.
we keken al snel tegen een 6-1 achterstand aan en coach hans nam een time-out. koppies bij elkaar en weer verder. het mocht niet baten en de eerste set ging met 25-18 naar Vollido.

De 2e set begonnen we iets overtuigender. we kwamen meer in de wedstrijd en Vollido ging steeds meer foutje maken. we wonnen de set met 25-18. de 3e set was weer een kopie van de eerste. een zwak begin en de diagonaal en midden spelers kwamen niet tot scoren waardoor ook de spelverdeler (Sven startte deze set)  het niet makkelijk had. we verloren de set met 25-20.
De 4e set kwam Dennis op de diagonaal voor Lucas en Dik kwam weer terug voor Sven. eindelijk ging het lopen. passes waren goed en de aanvallers bonkte de ballen weer op de grond. misschien kwam dit door bij de tegenpartij ingebrachte Johan Stam wat voor sommige een extra prikkel was. we hielden de hele set het goede niveau vast en wonnen met 25-14.

2-2 dus een 5e set om een winnaar aan te kunnen wijzen. we begonnen met dezelfde spelers als in de 4e set en wisselde bij een stand van 8-3 van veld en liepen uit naar een solide 15-10 winst. Toch nog reden voor een klein feestje.

Volgende week hebben we weer de kans om te laten zien dat we wel degelijk goed kunnen beginnen aan een wedstrijd en dat zal nodig zijn ook. we spelen zaterdag namelijk voor de beker. om 17:00 beginnen we tegen DVO uit de 2e klasse en een uurtje daarna tegen Volley-Zuid die ook in de 1e klasse uitkomen. een mooi affiche om eens een bezoekje te brengen aan sporthal de spil voor een mooi potje vuurwerk.

tot dan..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *