Afgelopen zaterdag speelden de heren van SNA tegen Next Volley Dordrecht. Vooraf stond Dordrecht vijfde op de ranglijst en 9 punten boven SNA. De eerste wedstrijd thuis tegen Dordrecht was begin van het seizoen geëindigd in een 1-3 verlies.
Door de afwezigheid van Wim Boer (nog niet fit), Johan van der Dussen (wintersport) en Jacco Stigter (werk) waren we met een selectie van 8 spelers, waaronder 1 spelverdelers wissel en een libero.

De eerste set werd gestart met Sven in de spelverdeling. Tot aan de 10 punten ging het redelijk gelijk op omdat er met lef werd gespeeld aan de kant van SNA. De scheidsrechter beoordeelde in het nadeel van SNA een “pancake” totaal verkeerd waardoor het leek of SNA uit het goede spel werd gehaald. Dordrecht liep uit ondanks nog 2 time outs van SNA. Deze eerste set ging duidelijk verloren (25-17).

In de tweede set wilde SNA revanche. Sven werd gewisseld voor Dik. Er werd van begin af aan geknokt voor elk punt wat in het begin van de set resulteerde in een voorsprong van 6 punten. We lieten een niveau zien wat we niet vaak laten zien maar zeker wel kunnen. De servepass en rallypass kwamen keurig aan bij de spelverdeler waardoor elke aanvalspositie kon worden bediend. Door het goede spel won SNA deze tweede set (18-25).

SNA voelde dat er hier in Dordrecht misschien wel meer te halen viel dan maar 1 punt. Maar aan deze illusie kwam al redelijk snel een eind omdat we in de derde set meteen al achter de feiten aan liepen. Opeens was de pass weer erg onverzorgd waardoor het spel rommelig werd. Deze derde set ging helaas weer verloren (25-21).

De vierde set probeerde SNA weer lekker vrij te gaan spelen. De eerste paar punten ging het redelijk maar al snel viel SNA terug in het rommelige spel omdat de pass weer wat te wensen overliet. Het geloof bij SNA was weg waardoor ook deze set met duidelijke cijfers verloren ging (25-15). Ondanks het punt waren we totaal niet tevreden over ons spel. 19 maart staat Wik Univé uit op het programma. Afgelopen wedstrijd snel vergeten en met volle moed richting Wik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *