Afgelopen zaterdag mocht de mannen hoofdmacht aantreden in de beker. In onze eigen sporthal De Spil mochten we in een poule van 3 aantreden tegen DVO 1 (2e klasse) en Volley Zuid 2 (1e klasse). Als eerste konden we aan de bak tegen DVO. De opdracht was duidelijk: Winnen! En met duidelijke cijfers want de punten konden wel eens belangrijk worden.

Vandaag starten de volgende zeven: Sven van Genderen, Lucas Bons op de SV en Dia, Jacco Stigter en P-J van Vianen op de midden, Johan van der Dussen en Dennis Langerak op de PL en onze stofzuiger was vandaag Davey den Boer. Voor de spelverdeling en diagonaal vandaag een speciale opdracht om de 3 meter aanval onder controle te krijgen. Na wat strijdkreten te hebben geroepen en de tegenstander vriendelijk de hand te hebben geschud, konden we beginnen aan het beker avontuur.

Over de wedstrijd kunnen we kort zijn, SNA nam geen afstand van DVO daarom konden de mannen uit Oud-Beijerland lang volgen en druk zetten op SNA. In de beslissende fase nam SNA het heft in handen, en beide sets werden zo gewonnen met 25-20. De 2-0 winst was een mooi resultaat, alleen hadden we nog geen vuurwerk kunnen laten zien.

Dat hadden we bewaard voor de tweede pot, Jacco moest helaas weg, wat betekende dat Lucas op de midden ging spelen en Alex van Vianen op de diagonaal. Dik Arentze begon deze wedstrijd op de bank. Met Volley Zuid moest SNA duidelijk uit een ander vaatje gaan tappen. Tegenover ons stond een complete selectie, met veel lengte, ervaring en kracht. Vol energie werd er aan deze pot begonnen, het werd een echt bekergevecht, goed volleybal en een volle tribune. Lucas en Pieters-Jan werden heer en meester aan het net, Alex liet ook op de dia zijn kracht zien, gewoon lekker beuken.

Zo ontstond er een spannende slotfase, waarin Dik ook zijn meerwaarde aan het eind kon laten zien. De set werd met 27-25 binnengesleept. Op naar set nummer twee. We begonnen in dezelfde opstelling als de eerste set. We begonnen iets te slap in deze set en kwamen zo met 12-7 achter. Dik kwam in het veld voor Sven, en puntje voor puntje knokte SNA zich terug in de wedstrijd. Het publiek ging er weer achter staan en zo ontstond er een ware thriller. Helaas trok SNA net aan het kortste eind en werd deze set verloren met 27-29. Eindstand 1-1, dat betekend voor SNA afwachten wat er in de laatste wedstrijd wordt gedaan tussen DVO en Volley Zuid.

Helaas won Volley Zuid dik van DVO, en moesten we zo afscheid nemen van de beker, een beetje zuur, maar weer een goede leerschool en een prachtige pot volleybal gespeeld. Publiek nogmaals bedankt.

Zaterdag 1 november spelen we weer thuis! Tot dan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *