Sliedrecht – 24 januari 2014
SNA dames 1 is in 2014 begonnen aan een sterke serie en zet ook Sliedrecht Sport 6 in hun eigen speelhonk met 1-3 aan de kant. (25-21, 23-25, 19-25 en 22-25)

Na winst op Vedo’70 (2-3) en Vollido (3-1) was het nu de beurt aan Sliedrecht Sport 6. De gasten uit Bleskensgraaf hadden in tegenstelling tot de eerste twee wedstrijden van 2014 nu niets ‘recht te zetten’, de thuiswedstrijd werd reeds omgezet in een 3-1 winst. We wisten dus waartoe we in staat zijn. Maar dat daarnaast Sliedrecht Sport niet te onderschatten is, bleek wel uit de stand. Met een wedstrijd minder en één punt meer bekleden zijn de vierde plaats terwijl SNA vijfde staat.

Het zag er deze week naar uit dat er wellicht een gehavende ploeg zou staan, maar niets was minder waar. Op volle sterkte werd er door tien vrouw fel warm gespeeld en had coach Paul Vossen keuze te over. Met Heidi Tukker op de spelverdeling, Nadine Monhemius en Namalee Donker als passer-looptsters, Denise Heijkoop en Anneke van Vianen op het midden en Henriëtte Tukker sr als diagonaalaanvaller was de basis bekend. Net als vorige week, zou ook deze week Caroline Hak de verdediging als libero oppakken, daar waar nodig. Gedurende deze eerste set konden de toeschouwers twee gretige ploegen zien. Aan de kant van SNA werd weer hard gewerkt, maar waren toch ook weer ballen die het net niets opleverden. Aan de kant van Sliedrecht waren ook eigen fouten waardoor de set tot aan 21-21 gelijk opging. Helaas produceerde Sliedrecht Sport een service serie waar geen vat op te krijgen was. Of in ieder geval te laat… het was al 25-21 (1-0).

Op naar set 2. Hierin begon SNA niet goed. Het eind van de eerste set had een deukje geslagen in het vertrouwen en hiermee werd het spel van de Bleskensgraafse te mat en voorspelbaar. Punten werden niet voldoende gemaakt en de achterstand werd steeds ruimer. Hierop besloot Paul te wisselen. Monique Sloots werd ingebracht op de spelverdeling en Froukje Eijkelenboom mocht de plek van Nadine innemen. Deze dubbele wissel pakte goed uit. Het spel werd weer stabieler, het geloof in eigen kunnen kwam beetje bij beetje weer terug. Ook de service werd weer met veel druk uitgevoerd. Caroline stond inmiddels full-time in de verdeging en als een echt stofzuiger hield zij alle balletjes van de grond. Frustrerend waarschijnlijk, want Sliedrecht begon meer en meer de fouten te maken, daar waar wij lekker scoorden. De achterstand werd ingelopen en op 23-25 was SNA uiteindelijk als eerste aan de meet (1-1).

In set drie werd Henriëtte Tukker jr ingebracht op de diagonaalpositie, maar op deze wijziging na ging SNA verder waar het gebleven was. De druk werd duidelijk weggelegd bij de thuisploeg. Het laatste puntje kostte nog wat de nodige moeite -Paul spendeerde er nog maar een time-out aan-, maar de voorsprong was ruim voldoende. De rust werd bewaard en op 19-25 was er de voorsprong in sets voor SNA (1-2).

Ook set vier werd zo gestart en al snel was er weer de voorsprong. Toen echter de wedstrijdwinst in zicht kwam werden we misschien toch wat zenuwachtig, wat in het spel terug te zien was. Sliedrecht Sport liep weer in en onnodig werd het nog spannend. Een time-out had niet het gewenste effect, waardoor Paul zich gedwongen zag te wisselen. Nadine kwam er in voor Namalee om zo meer kracht aan het net te hebben en Tukker Senior kwam weer terug op de plek van junior om zo het achterveld en dus ook de service weer onder controle te krijgen. Het eigen spel werd weer opgepakt, geconcentreerd kon de set worden uitgespeeld en met 22-25 (1-3) kon uiteindelijk de winst gevierd worden!

Het voelt goed om punten te pakken en om ons zo naar de top van de brede middenmoot van de 1e klasse b op te werken. Ook volgende week kan SNA belangrijke punten pakken. Dan is Micro Electro Roosendaal 3 te gast in de Spil. Zij bevinden zich in de onderste regio van de ranglijst en uit werd er 0-4 van deze ploeg gewonnen. Wederom geen ‘revanche’, maar redenen te over om er vol voor te gaan! Kunnen we rekenen op uw support? Aanvang: 18u15, tot dan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *