Zaterdag aan het einde van de middag mocht de mannen hoofdmacht van SNA aantreden tegen het 1e van Volley Meerkerk. Door de nederlaag van vorige week bij VV Flits was er wel het een en ander goed te maken. SNA trad aan met een nog altijd niet volledige sectie, omdat Peter Hak nog steeds op (werk)vakantie is.

Na het warmlopen, inspelen en inslaan kwam coach Hans Mouthaan met een aantal tactische aanwijzingen. Eén hiervan werd uitgebeeld met glazen, 1 vol glas en 1 half vol glas. Het volle glas betekende 4-0 winst en het half volle glas betekende 3-1 winst. Hieruit kon opgemaakt worden dat alleen de volle winst telde vandaag.

De 1e set begon met de volgende basis opstelling: Johan van der Dussen en Alex van Vianen op de buiten, Pieter-Jan Van Vianen en Jacco Stigter op de midden, diagonaal Lucas Bons en aanvoerder Sven van Genderen als spelverdeler. Davey den Boer was weer actief als libero voor de middenmannen. De bezetting van de bank was als volgt: Joost Hak, Dik Arentze, Dennis Langerak en Wim Boer, en zo zie je maar, de sterkte van de bank is medebepalend voor de sterkte van het team. Na een wat aarzelend begin, zoals SNA niet vreemd is, begonnen we toch wat punten te pakken. En naarmate de set vorderde kwam SNA dichterbij, en namen we zelfs de leiding en wonnen we deze set met een minimaal verschil van 25-23.

Omdat SNA de 1e set sinds tijden weer eens had gewonnen, dachten we er in het begin van de 2e set wat te makkelijk over. Dit resulteerde in een voorsprong voor de mannen uit Meerkerk. Na een time-out van onze coach Hans waren we weer beter bij de les. Ook de tegenstander had een donderpreek ontvangen en binnen no-time stond SNA met de rug tegen de muur door een achterstond van 18-24. Toch maakte Meerkerk deze set niet gelijk af, en mocht SNA nog gaan serveren. De serveerbeurt was aan Jacco. Die had vorige wedstrijden gezien hoe een stabiele/degelijke serveerserie eruit moest zien. Dit in zijn achterhoofd hebbende plaatste hij de ballen behendig over het net en met het samenspel van het team resulteerde dit uiteindelijk in een 26-24 overwinning. Yes de 2e set was ook binnen!!

In de 3e set waren de watertoren bewoners gebroken. Dit resulteerde al snel in een vlotte voorsprong. Na een time out was de opdracht: Vuurwerk! SNA wou dit dan ook graag laten zien aan het publiek, maar het kwam er niet echt uit. Wel was het over heel de set gezien een ruime voorsprong. Dit resulteerde uiteindelijk in de 1e overtuigende set winst van 25-17.

De laatste set was toch ook wel een belangrijke set, want; werd het de volle winst of toch een schamele 3-1. Bij SNA leken de mannen hier niet over na te denken en moest er alleen maar meer vuurwerk in het spel komen. Er kwamen wat wissels om dit vuurwerk werkelijkheid te laten worden. Ook Meerkerk bracht jonge spelers in het veld, wat hun spel niet echt ten goede kwam. Serverend was SNA sterk. De jonge spelers werden opgezocht, zodat de pass bij Meerkerk niet goed kon komen. Ook was SNA vanuit blokkerend en aanvallend oogpunt de baas aan het net. SNA speelde met plezier. Zowel de bank als de spelers in het veld waren allemaal gebrand om deze set, en dus de wedstijd, goed af te sluiten. Dit lukte met de zelfde uitslag als in de 3e set; een mooie 25-17 winst dus.

De volle winst was binnen voor coach Mouthaan. Het vooraf getekende volle en half volle glas bleek een goede motivatie voor zijn team. Door de behaald 5 punten zal er ongetwijfeld een paar plekken gestegen gaan worden op de ranglijst. “Geniet van elke wedstijd in de 1e klasse!” werd er gezegd. En zeker met af en toe een mooie winst en een goede plek op de ranglijst is dit alleen maar leuker.

Volgende week gaan de mannen aantreden tegen Vollido heren 3 in Hendrik-Ido-Ambacht om half 3. Met een gunstige prognose (0-4) zou SNA hier ook weer een aantal punten kunnen gaan pakken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *