Op zaterdag 15 november speelden de heren van SNA de thuiswedstrijd tegen Next Volley Dordrecht 4, een mix van routiniers en jongere spelers. Bij winst zou SNA aansluiting behouden met de subtop dus met veel energie en motivatie werd aan de wedstrijd gestart. In de basis dit keer: Dik, Lucas, Pieter Jan, Wim, Dennis en Joost. Het begin van de eerste set was duidelijk voor SNA. Next Volley oogde nog een beetje tam en SNA denderde eroverheen waarbij alle aanvallers goed tot scoren kwamen. Maar een set is pas gewonnen na 25 punten en helaas kon het niveau van het begin niet worden vastgehouden. Next Volley wist de servicedruk op te voeren en kroop langzaam maar zeker dichterbij. Door een enigszins gelukkige aanval van Dordrecht waarbij de bal via het net binnen de drie meter viel ging deze eerste set alsnog nipt naar de bezoekers (23-25).

Vol goede moed naar de tweede set, zo werd gedacht, want gezien het goede spel van de eerste helft van de set zou hier toch een goed resultaat mogelijk zijn. En wederom was het begin van de tweede set voor ons. Aan het net werd goed gescoord door Alex van Vianen en Lucas Bons waarna een voorsprong van vijf punten werd opgebouwd. Serverend zakte het helaas wat in terwijl Next Volley juist de druk opvoerde. Aanvallend kon geen vuist meer worden gemaakt en deze set ging verdiend met 20-25 naar de bezoekers.

De opdracht voor de derde set was dan ook duidelijk: passend en serverend moest het beter en constanter. Hier wist SNA in te slagen en ook blokkerend werden nu meer punten gepakt. Coach Hans Mouthaan bracht Joost Hak in om de passing te versterken en met succes werd dit keer een serviceserie voorkomen (25-20).

Deel vier ging tot circa 12 punten redelijk gelijk op maar daarna kreeg SNA geen vat meer op de service van Next Volley. Achterin werd van alles geprobeerd door te schuiven met mensen maar dit mocht allemaal niet baten. Of de service was een direct punt (ace of ketser) of SNA kwam niet verder dan een makkelijke bal eroverheen die meteen werd afgestraft door Next Volley. Een set dus om snel te vergeten (16-25).

De komende twee wedstrijden zullen we weer vol aan de bak moeten want dan wachten de nummers 1 en 4 van de ranglijst (AVVA en Krimpen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *