Afgelopen zaterdag was het tijd voor de 1e groepswedstrijd voor het pupillenteam: Emma, Jannemarie, Femke, Julia, Larissa, Louise, Annemarije, Rory en Emma. Helaas kon Larissa er niet bij zijn want ze was ziek.

 

In de ochtend hebben we nog hard getraind en om 12:15 gingen we gezellig met z’n allen eten. Veel kinderen hadden geld meegenomen voor iets lekkers. Het was erg gezellig om met elkaar in de kantine te eten 🙂

 

om 12:30 zijn de SNA meiden gestart met de warming up en al snel kwam de tegenstander SV Hoogblokland ook de gymzaal binnen wandelen. Na de warming up was het dan zover de opmars en start van de oefeningen.

 

Vloer

SNA begon op de vloer, dit ging bij iedereen eigenlijk best goed. Femke haalde op vloer een 13,7 omdat ze alles zo netjes had uitgevoerd. Ook Emma den Ouden scoorde ontzettend hoog een 13,5. Julia deed het echt onwijs netjes maar haalde een 12,0 omdat ze een element was vergeten, als ze de hele draai niet was vergeten had ze zelfs een 14,0 gescoord. Een element vergeten kost helaas wel twee volle punten per element.

 

Balk

Op naar het meest spannende toestel: de balk. Want hier worden koprollen, handstanden en radslagen gemaakt en we kunnen je vertellen, dat is echt niet makkelijk hoor! Er waren tranen bij het inturnen bij Rory en Emma vd Dool ze durfde de handstand niet meer.. Met hulp ging het wel weer goed gelukkig! Annemarije haalde een 11,35 het hoogste cijfer van SNA. Femke en Julia zijn niet van de balk gevallen en hebben om die reden volgens de SNA traditie een lolly gekregen. De handstand lukte bij Rory gelukkig wel tijdens de wedstrijd maar ze was de kattensprong en de streksprong vergeten, om die reden gingen er 4 punten vanaf. Dat was erg jammer. Bij Emma vd Dool ging de handstand niet goed, ze kon haar voeten niet terug op de balk zetten en viel daardoor van de balk. Emma den Ouden viel helaas twee keer van de balk, maar zij heeft wel de allermoeilijkste oefening. Haar afsprong was erg mooi! Jannemarie, Louise en Annemarije zijn 1x eraf gevallen maar hebben wel netjes geturnd. Kortom de balk ging niet erg goed en we waren dan ook blij dat het erop zat.

 

Brug

Julia was onze kanjer op brug ze haalde een 13,15 en ze kan nu zelfs zo ontzettend goed naar de hoge ligger springen, terwijl dit in het begin nog best wel spannend was. Annemarije haalde een 13,1 ook erg knap, die koprol hoelhang was weer prachtig. Louise haalde een 12,45 ook een zeer net cijfer en wat had je een mooie oefening. Rory kreeg een blaar tijdens het het bruggen en daarom ging haar oefening niet helemaal vlekkeloos. Femke, Emma vd Dool en Jannemarie hebben hele mooie kurbets laten zien dat is het hangen in een holle en bolle houding. In de les noemen we deze houdingen vaak egel en banaan. Ook Emma den Ouden liet een prachtige oefening zien met prachtige zwaaien aan de hoge ligger.

 

Sprong

Het laatste toestel eindelijk handstand platvallen en overslagen springen. Een 13,35 werd gehaald door Anne Marije heel knap de plankoline staat bij haar zelfs op vier voeten afstand van de kast. Alle andere turnsters haalde bijna allemaal cijfers in de 12 wat ook erg goed is! Kortom de sprong ging super 🙂

 

Individuele uitslag: 

16 Rory

15 Emma vd Dool

11 Jannemarie

9 Louise

7 Julia

5 Emma den Ouden

4 Femke

1 Annemarije

 

Groepstotaal

Deze werd voorgelezen door Johanna en Gwen. SNA haalde 243,4 en Hoogblokland 243,55 helaas was de winst niet voor SNA  en daarom feliciteerden de SNA meiden de tegenpartij. Het was een erg leuke en spannende wedstrijd met veel publiek van SNA’ers en ouders.

 

IMG-20180203-WA0000 image image

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *