Meer kortere wedstrijden

SNA Badminton doet mee aan de pilot voor een andere competitie opzet. Het was gebruikelijk dat spelers pas in het voorjaar de competitiestart hebben, voor velen een reden om niet te gaan badmintonnen. In de pilot start de badmintonjeugd net als elke andere sport nu in september met de competitie.
Bij badmintonnen worden acht wedstrijden tegen een team gespeeld wat in totaal minimaal twee uur in beslag neemt. Dat is langer dan bijv. een jeugdvoetbalwedstrijd. In deze pilot zijn twee varianten met 5 en 6 wedstrijden.

SNA heeft dit najaar 4 teams opgegeven voor deze pilot opzet. Het is even wennen, maar het meeste regelwerk is gedaan en de eerste wedstrijden zijn gespeeld. In het najaar worden de teams zo goed mogelijk ingedeeld er wordt een competitie in een poule gespeeld, nav die uitslagen worden de teams in het voorjaar nog meer op gelijke sterkte ingedeeld. We vinden het leuk dat er het hele seizoen wedstrijden zijn en hopen dat gelijkwaardige spannende wedstrijden gespeeld kunnen worden.

Meer info over de competitie – teams