31 januari 2015 stond de spannende wedstrijd op het programma: SNA tegen Move4U. Hoewel de prognose 1-3 in het voordeel van Move4U was had SNA toch de gedacht wel wat meer puntjes van de nummer 2 in de competitie af te snoepen.

SNA kon niet beschikken over de voltallige selectie en moest het dus doen met de aanwezigen. De wedstijd vond plaats op de thuisbasis van de mannen van SNA in De Spil. Voor de wedstijd werd er zoals altijd gezellig een bakkie koffie gedaan om in te komen en hierna ging de focus op de wedstrijd.

Nog steeds zonder trainer begon SNA aan de eerste set. Toen de basis bekend was gemaakt, konden we beginnen. Het was gelijk raak, de 1e serveerbeurt was gelijk op de grond bij de tegenstander. SNA veerde op en wist ook de daaropvolgende punten te pakken. Naarmate de set vorderde wist Move4U wat meer in het spel te komen en begon SNA wat rommelige fouten te maken maar, bleef ondanks dat wel goed mee doen met Move4U. Op 15-18 achter werden er wat wissels door gevoerd om dit om te buigen tot een voorsprong. Dit ging jammer genoeg niet helemaal zoals gepland en SNA ging zelfs nog meer achter de feiten aan lopen. Ondanks de goede steun van het publiek en de bank ging deze set verloren met een uiteindelijke stand van 16-25.

De 2e set moest er wat gedaan worden om deze 1e set snel te vergeten. Want zo werd er gezegd het kan nog, hiermee hadden de mannen het natuurlijk over de winst van deze set en zo uiteindelijk misschien ook wel de wedstijd. Dit liep echter helemaal mis, Move4U kwam in de wedstijd en SNA presteerde niks. De pass was slecht en de aanvallers kwam niet goed uit de verf. Set stand 9-25 verlies.

Nu moest het dan toch maar gebeuren, wat voor SNA altijd een moeilijke was moest nu de verlossing brengen. De gevreesde en nu geliefde 3e set. Als deze set gewonnen wist te worden kon er zelfs nog een overwinning worden behaald, met als gevold. SNA wisselde heel de bank, 4 man tegelijk erin om de doorbraak te forceren. Vanaf het begin goed bij blijven en eroverheen gaan was het advies van de routiniers van het team. Dit lukte, SNA bleef goed bij en speelde met vlagen toch wel goed spel. Hier en daar een mooie pass met als gevolg een goede aanval en een punt. Hier had Move4U geen antwoord op. Waarom dan niet elke bal zo zou je denken, dit is ook het punt waar de mannen van SNA op stuitten. Het zat er deze dag gewoon niet in want, vlak voor het einde ging het mis. De set ging verloren met een heel klein verschil van maar 2 punten. De eindstand van een spannende 3e set was 23-25.

Dan maar netjes voldoen aan de prognose 3-1 verlies, wel moest dan de laatste set gewonnen worden. In de hoop dat Move4u er wat makkelijker over ging denken begon SNA weer met een ander team dan in de 3e set om er zo nog een punt uit te slepen. SNA kan momenteel ook wel weer eens een puntje gebruiken want momenteel staat SNA 7e en dit is eigenlijk net 1-2 plekken te laag. Dus wisten ze wat ze te doen stond. Na wat gezeur van de tegenstander over het scorebord wat naar hun zeggen opeens in de 4e set niet meer goed stond. Kon de set dan toch beginnen, SNA lichtelijk geprikkeld over het gezeur begon sterk aan de set en kwam in de flow. De mannen uit Vlaardingen gingen echter moeiteloos mee met dit spel en kwamen hier en daar sterk terug en zelfs met een lichte voorsprong. Ze staan dus blijkbaar niet voor niets 2e werd er gedacht. Doorvechtend tot het einde met mooie aanvallen van SNA werd er helaas wel verloren met de zelfde minieme stand als in de 3e set. 23-25.

De nummer 2 van de competitie was nog te hoog gegrepen voor SNA. Aankomende week mag SNA aan treden tegen de nummer 10 van de ranglijst. Een mooie kans om weer een flink punten te pakken. Met een prognose die uiteraard niets zegt, van 3-1 in het voordeel van SNA kan er rustig naar de wedstijd toe gewerkt worden om zaterdag te gaan knallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *