Je zou verwachten dat het een beetje kommer en kwel is bij dames 1. Je leest weinig van ze in de krant of op de site en ze zijn dan ook hekkensluiter in de 1e klasse A. Maar niets is minder waar!!

De sfeer is erg goed binnen het team. Week in week uit wordt er hard getraind en het geloof in eigen kunnen is er zeker. Tegenstanders complementeren ons geregeld met ons spel en snappen niet dat we onderaan staan. Wij in principe ook niet, maar Cruijff zou zeggen: Als je niet wint, pak je geen punten. En sta je onderaan. Dat is duidelijk.

Na een vakantietijd met toch wedstrijden, werden goede potjes neer gezet. Met een zeer gehavend team werd er een punt gepakt van Vedo’70 en zelfs één van koploper RVC/Libanon’50. Het zijn maar puntjes, maar met de middelen die we hadden (zo waren de vaste middenvrouwen met vakantie) was het zeer zeker goed voor het moraal…

En dat bleek. Na de vakantie waren we weer compleet en mocht er worden gestreden tegen Smash’66 in Alblasserdam. Vrijdagavond om 21u15 is niet de meest ideale tijd, maar we gingen ervoor. De gastvrouwen staan momenteel vierde en kunnen zeker een leuk potje ballen. Niet dat er een tegenstander is die we onderschatten, maar zeker vanavond kunnen we toch vol aan de bak. Met RVC nog in ons achterhoofd gingen we dan ook fel van start. Als er al sprake was van onderschatting was dit zeker aan de kant van Smash’66. In no time keken ze tegen een achterstand aan en op 2-7 vluchtte de coach al in zijn eerste time-out. Het mocht niet hen baten, evenals de tweede op 16-21 niet het gewenste effect had. SNA bleef vechten en met veel werklust en ook veel netjes volleybal was de set met 18-25 binnen.

Overdonderd door ons zelf gaven we de tweede set weg, 25-16. Maar in de derde set herpakten we het weer. Dit werd een kopie van de eerste en wederom met 18-25 stonden we 1-2 in sets voor! Er hing een winst in de lucht! Dat idee was best spannend denk ik… Langzaam slopen hier en daar wat foutjes in het spel en Smash kreeg weer hoop op een vijfde set. Op 22-15 leek een vijfde set ook zeker in het zicht, maar toen hadden de dames van Smash het servicekanon wat er aan kwam nog even gemist. Hopelijk hadden ze nog niet te hard gejuicht, want met 25-27 werd de set toch nog meegenomen naar Bleskensgraaf! 😉

Het voelt goed om te winnen, maar het voelt nog beter om eens ‘waar voor je geld te krijgen’. Hard trainen wordt eindelijk uitbetaald en een goede pot levert eindelijk eens punten op. Yihaaa!!

Met puntjes verschil wordt het nog spannend in de onderste regionen van de klasse. De wil en de hoop om rechtstreekse degradatie te ontlopen is er nog steeds en nog niets is onmogelijk. Maar dan moeten we het zelf doen en ook in de laatste vier potjes punten pakken!! Welke onder andere tegen de rechtstreekse concurrenten als het om degradatie gaat. Spannend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *