Afgelopen zaterdag mochten de heren van SNA thuis aantreden tegen Volley Meerkerk ’95. Op de training voorafgaand aan deze wedstrijd werden de spelers van SNA toegesproken met duidelijke woorden van hun trainer Raymond Da Graca. Raymond gaf aan dat hij meer motivatie wil zien om wedstrijden te winnen en dat we op trainingen meer ons best moeten doen. De training ging zoals Raymond het altijd wilt. Iedereen gaf alles op de training en het niveau lag hoog. We waren klaar voor de wedstrijd tegen Meerkerk.

Helaas waren we deze wedstrijd weer niet compleet. Peter is nog voor werk in het buitenland, Wim en Joost zijn nog langdurig geblesseerd en onze jeugdspeler Marnick was op vakantie. De eerste set koos trainer Raymond voor de volgende 6 spelers: Davey en Alex samen op de buitenkant, Lucas en Johan op de midden, Pieter-Jan op de diagonaal en Dik op de spelverdeling. Gelijk vanaf bal 1 liep SNA achter de feiten aan. Volley Meerkerk maakte het spel en SNA haalde bij lange na niet het eigen niveau. De pass kwam niet aan, Dik kon het spel niet verdelen en de aanvallers hadden niks te vertellen. De stand was inmiddels 12-20 in het voordeel van Volley Meerkerk, toen Raymond zijn laatste time out nam. De koppen werden nog 1 keer bij elkaar gestoken bij de mannen van SNA, en met resultaat. SNA kwam terug naar 20-21. Na hard vechten van beide kanten kwam Volley Meerkerk als winnaar uit de strijd en won de eerste set met 26-28.

De mannen van SNA waren er van bewust dat de tweede set anders moest. Dezelfde 6 mochten het spel weer gaan maken. SNA had het moeilijk met Volley Meerkerk. Steeds kon Volley Meekerk aansluiten bij de mannen van SNA. Hierdoor moest SNA blijven vechten voor iedere punt. De pass lag deze set iets beter en Dik kon wat vrijer gaan spelverdelen. Alex stond goed aan te vallen op de buiten en Volley Meerkerk had hier geen antwoord op. De tweede set werd gewonnen met 25-23 door SNA.

De mannen van SNA haalde nog steeds hun eigen niveau niet. De derde set kwam SNA met een wissel. Dennis kwam in de plaats van Davey. SNA behaalde nog steeds zijn eigen niveau niet. Hierdoor kon SNA niet uitlopen en kon Volley Meerkerk mee volleyballen. Gelukkig hadden we Alex en Dennis nog op de buitenkant. Aanvallend haalden zij hun niveau wel en sloegen de ballen mooi in. Uiteindelijk na hard vechten won SNA ook de derde set met 25-23.

De vierde set kwam SNA met andere mensen het veld in. Sven mocht het spel gaan verdelen. Davey kwam op de diagonaal. Jacco en Lucas samen op de midden. En uitblinkers Alex en Dennis op de buiten. Het was goed te merken dat de mannen van SNA deze wedstrijd niet lekker in hun vel zaten; ook deze set kwam SNA niet tot een degelijk niveau. Volley Meerkerk kon mee blijven volleyballen. SNA moest hard vechten om deze set te kunnen winnen. Uiteindelijk kwam SNA als winnaar uit de strijd (26-24, 3-1).

Volgend weekend hebben de mannen van SNA geen wedstrijd en zo hebben ze even de tijd om goed te trainen en het niveau weer te verhogen voor de volgende wedstrijd, uit bij Libanon op 19 maart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *