Op maandag 14 april speelden wij onze allerlaatste wedstrijd van het seizoen. Het stond van tevoren al vast dat wij op de 4e plaats zouden eindigen, maar om met 5 punten het seizoen af te sluiten werd wel van ons verwacht: wij speelden namelijk tegen Volley Voorne, op de laagste plaats met slechts 7 punten.

De eerste set begon redelijk, we bouwden langzaam een voorsprong op die we tot ongeveer het 15e punt vasthielden. Volley Voorne deed het niet slecht, en volgde ons op de voet met zo’n 4 punten. Halverwege de eerste set ging het moeizaam, de passes kwamen verkeerd aan, kwamen ook niet bij de set-upper terecht en hierdoor verdween onze voorsprong. Na een paar goede serves van de tegenstander en een time-out voor ons belandde de bal uiteindelijk in het net waardoor wij de kans kregen om weer een voorsprong op te bouwen; met -nog steeds- Volley Voorne in de achtervolging. De voorsprong groeide weer naar zo’n 5 punten en deze wisten wij tot het einde van de set vast te houden. Aan het einde van de set was er wederom een servicebeurt van de tegenstanders die onze setwinst in gevaar zou kunnen brengen, maar deze duurde niet  lang. De eerste set was binnen in 22-25.

In de tweede set kostte het voor ons weinig moeite om de bal in het spel te houden. Onze serves en aanvallen waren voor de tegenstanders iets te moeilijk, waardoor wij de set vanaf het begin makkelijk uit konden spelen. Door een paar foutjes van ons is het uiteindelijk 10-25 geworden.

De derde set verliep ongeveer hetzelfde als de tweede set. Wij hadden controle over het spel en er kwamen nauwelijks ballen terug. Ook deze set eindigde in 10-25.

En ook de vierde set verliep vrij makkelijk. De tegenstanders probeerden af en toe nog wat, maar wij vingen de ballen goed op, waardoor wij ook deze set makkelijk uit wisten te spelen. De eindstand was 12-25.

Wij zijn na deze wedstrijd met 5 punten naar huis gegaan en als vierde in het klassement geëindigd. In een seizoen waarin vrijwel iedereen wel eens (lang) geblesseerd is geraakt, mogen we trots zijn op de vierde plaats.

Op naar volgend seizoen!

 

Written by: Nairobi Vlot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *