Op zaterdag 29 maart vertrokken wij naar Volley Zuid (Rotterdam) om de punten weer op te halen. Volley Zuid stond met 1 wedstrijd meer gespeeld met 5 punten achter ons.

Net als de voorgaande wedstrijden speelde Nienke niet mee; zij heeft nog steeds last van haar enkel.

De eerste set begon goed, we hadden controle over het spel en we hadden binnen een mum van tijd een voorsprong van zo’n 5 punten te pakken. Toen Volley Zuid weer mocht serveren, raakten we de controle weer kwijt en lieten we ze weer veel te dichtbij komen. De -door ons gemaakte- voorsprong waren we ineens weer kwijt. We merkten binnen deze ene servicebeurt van de tegenpartij dat we best veel moeite hadden met hun service. Dit betekende voor ons dat wij tijdens onze servicebeurten veel punten moesten pakken en tijdens de service van de tegenstander zo snel mogelijk een goede pass moesten geven. Dit lukte, want ons spel verbeterde weer en er ontstond een voorsprong. Ook de pass uit de service van de tegenstander ging beter. De eerste set werd gewonnen door ons. Eindstand: 18-25.

De tweede set verliep vergelijkbaar met de eerste set; we pakten wederom een voorsprong en deze hielden we vast. Toch vingen we de passes niet goed op, waardoor Rotterdam weer even terug kwam tijdens hun servicebeurt. Na een bal in het net konden wij onze voorsprong weer vergroten en de set uitspelen. Eindstand: 14-25.

De derde set verliep moeilijk. Wij startten wederom met een voorsprong, maar door een goede servicebeurt van Volley Zuid hadden waren wij deze snel weer kwijt. De voorsprong werd dit keer opgebouwd door Volley Zuid tot 4 punten. Na de aangevraagde time-out werd er door Volley Zuid in het net geserveerd, waardoor wij de voorsprong weer in konden halen. De voorsprong kwam in onze handen en werd steeds weer iets groter. Bij een stand van 18-22 kreeg Volley Zuid een goede servicebeurt: de voorsprong werd kleiner en uiteindelijk stonden we zelfs gelijk. Na een goede pass konden wij weer een punt maken en kregen wij de servicebeurt. We speelden de wedstrijd makkelijk uit. Eindstand: 22-25.

Wij wilden 5 punten meenemen. Dit betekende dat wij ook de 4e set nog moesten winnen. Het begin van de set verliep precies hetzelfde als de voorgaande sets. Er ontstond een voorsprong door ons, die later weer langzaam ingehaald werd. De voorsprong bleek echter wel te groot voor Volley Zuid, waardoor wij met een 4-0 overwinning terug naar huis konden. Eindstand: 18-25.

Door deze overwinning staan wij nu op de 3e plaats in het klassement. De nummer 1, Volley 2B is een dispensatieteam en heeft alle wedstrijden 5 punten gehaald. De nummer 2, DVO staat met 8 punten voorsprong (1 wedstrijd meer gespeeld) boven ons. De nummer 4, Forza Schouwen-Duivenland staat met 1 punt onder ons en heeft 1 wedstrijd minder gespeeld.

Wij zullen aanstaande vrijdagavond 4 april om 19:30 in de Spil tegen Forza volleyballen. Door het kleine puntenverschil zal het een spannende wedstrijd worden! U bent uitgenodigd!

Written by: Nairobi Vlot