Beste lezers,

Hieronder kunnen jullie een stuk lezen over de Meisjes B uit Bleskensgraaf. Dit verslag is samengesteld door de meiden zelf en zij zullen jullie het een en ander gaan vertellen over het afgelopen seizoen.
Wie zijn wij eigenlijk????

Wij zijn MB1 van SNA. En hebben afgelopen seizoen eerste klasse B gespeeld. Dit was voor onze 3 keer.

Amber (Spelverder) Lida (Spelverder/Diagonaal)
Simone (Buiten) Jasmijn (Buiten)
Dana (Midden) Lotte (Midden)
Dit zijn wij en hierachter kunt u gelijk onze posities lezen. Wij willen u gelijk kort even uitleggen wat deze posities nou eigenlijk inhouden: De spelverdeler is degene die het spel “verdeeld” iedere 2e bal word door de spelverdeler verdeeld naar een aanvaller. Een midden aanvaller blijft altijd in het midden van het veld en valt zodoende ook in het midden van het veld aan. Deze positie is nieuw voor ons omdat we eigenlijk nog nooit met een systeem hebben gespeeld. Sinds afgelopen seizoen zijn we hard aan de slag gegaan met het instampen van een systeem (2-4) Door het systeem kan iedereen steeds op zijn eigen positie terecht komen. We draaien nog wel steeds door maar toch komen we steeds uit op onze eigen positie. Eigenlijk is dit best moeilijk uit te leggen  wilt u dit toch beter begrijpen kom dan maar eens kijken bij onze thuiswedstrijden op zaterdag rond 15:00. Een diagonaal valt achterover aan of op de 3meter lijn. En de buitenaanvaller valt aan op de buiten (woord zegt het al).
Wij zijn een vriendinnen team dat is samengesteld uit allerlei verschillende dorpen uit de omgeving. Hiernaast zitten wij ook op verschillende scholen. Ondanks dat we op verschillende scholen zitten en uit verschillende dorpen komen zijn we een hecht team dat wil vechten voor de overwinning.

In het begin was het systeem even wennen met al die looplijnen en afspraken maar het begrijpen van het systeem ging als een sneltrein. Nu doen we al niks anders meer. Door goed te trainen en actief mee te coachen van elkaar zijn we een echte kampioenskandidaat geworden.

Hieronder zult u verschillende stukjes lezen over de gespeelde wedstrijden afgelopen maanden:

Wij begonnen zaterdag 19 september met onze eerst volleybalwedstrijd na de zomervakantie. Iedereen moest weer inkomen want we hadden het een lang tijd niet gedaan. Gelukkig ging het goed en wonnen we met 4-0.
Wij moesten ook een keer op dinsdag een wedstrijd spelen tegen Vridos MB 1. Dat was een erg leuke wedstrijd en er kwamen veel mensen bij ons kijken wat echt leuk was.

Natuurlijk moesten wij ook een keer tegen (de latere nummer 1) molenwiek MB 1 . Het was een erg lastig wedstrijd want hun waren erg goed. Maar daar trokken wij ons niks van aan en deden gewoon ons best. Jammer genoeg kwam er een 5de set aan en ….. die hebben wij helaas met 15-10 verloren. Erg jammer maar wij hebben wel ons best gedaan.
Tegen Wik – Univé MB 2 ging het wel goed maar 1 set hadden wij als team even een dipje en hebben hun 1 set gewonnen. Maar uit eindelijk hadden wij 3-1 gewonnen!

Tegen Vollido MB 2 en Voleco MB 2 ging het super goed! Daar hebben wij allebei 4-0 van gewonnen! We stonden al die tijd nog steeds 2e. Daarna moesten we tegen City Bril Krimpen MB 4. Die wedstrijd was niet zo heel moeilijk en hebben we met 4-0 gewonnen.

28 november was een belangrijke wedstrijd. We moesten toen tegen Flits MB 1. Het was een super spannende wedstrijd en er was ook erg veel publiek en die hebben ons goed aangemoedigd. Jammer genoeg kwam er wel een 5e set maar die hebben we toch ook gewonnen. Toen stonden we boven Flits (2e).

Daarna moesten we tegen Sliedrecht Sport MB 3 en daar ging de 1e set niet zo goed. Gelukkig hebben wij de andere sets wel gewonnen dus werd het 3-1 voor SNA MB 1. We zagen daarna dat we tegen WHV MB 2 moesten en die stonden 11e. Die wedstrijd was erg makkelijk. De laatste wedstrijd kwam er al aan en dat was tegen Volley2B MB 4 en die stonden laatste. Dat was een saaie wedstrijd en hebben we gewonnen met 4-0. Er zaten hele leuke/spannende maar ook saaie wedstrijden tussen.

Het was een leuk seizoen. Op naar de volgende!!

Zoals jullie hebben kunnen lezen is het een fijn en goed seizoen geweest. We hebben spectaculaire wedstrijden gespeeld maar ook wedstrijden waarin er weinig lol aan was. Toch hebben we met elkaar iedere wedstrijd 100% gegeven om kampioen te worden. Helaas is dit niet gelukt op 1 punt na. De nummer 1 Molenwiek (Dispensatie) heeft aan het einde van de rit 1 punt meer verdiend dan ons (48 punten) Flits sloot de top 3 af met 47 punten. Het hele seizoen was er een diepe strijd gaande binnen de top 3. Toch kunnen de meiden trots zijn op het gehaalde resultaat en volgend jaar met opgeheven hoofd naar de hoofdklasse gaan.
Hiernaast willen we ook onze dank uitspreken naar onze trouwe supporters de ouders. Zonder hen aanmoedigingen en inzet voor het rijden zouden we niet zijn waar de meiden nu zijn. Bedankt 
Wij hopen dat volgend seizoen de tribunes nog meer uitpuilen van het publiek. Onze thuiswedstrijden beginnen om 15:00 in de Spil te Bleskensgraaf.

Wij willen u ook nog kort meenemen naar onze trainingen op de Dinsdag avond (20:00-21:30)
We trainen elke dinsdagavond, behalve als we met te weinig zijn of als er een speciale dag is. Gelukkig gebeurt dit bijna nooit. Als team zetten we altijd het net op en halen we de ballen. Voordat we beginnen, praten we eerst over de wedstrijd die we die zaterdag gespeeld hebben of bespreken we kort iets voor de volgende wedstrijd.
Wat ging er goed afgelopen wedstrijd en wat ging iets minder en moeten we hard op trainen? Hiernaast is dit ook het moment om kort bij dingen stil te staan die belangrijk zijn op het moment voor de training.
Daarna gaan we inlopen, doen we rek en strek oefeningen in een rondje, met daarna ingooien in tweetallen. Als iedereen warm is gaan we inspelen. Nadat we hebben ingespeeld gaan we altijd verschillende oefening doen.
We doen krachtoefeningen en techniekoefeningen. We oefenen dingen die in de wedstrijd minder gingen, bijvoorbeeld op het goede moment blokken, smashen of de service. Wanneer we klaar zijn, ruimen we met elkaar de ballen en het net weer op.
Het is altijd erg gezellig op de training, we hebben een sterke band met elkaar. Daardoor worden onze prestaties steeds beter, met als grootste voorbeeld: de wedstrijd tegen Flits die we met 3-2 gewonnen hebben! Met name door Sven kunnen we terugkijken op een heel geslaagd seizoen!

En als laatste wil ik als trainer/coach nog iets toevoegen.

Sinds dit jaar ben ik weer actief als trainer/coach. Hiervoor heeft Lineke dit opzich genomen. Het is een zeer fanatiek team dat altijd wil winnen. Hiernaast zijn de meiden ook allemaal zeer spraakzaam en denken ze mee met oefeningen die we doen. Ook het elkaar coachen en voorzien van feedback is belangrijk omdat we het doen als team. Helaas zijn we maar met 6 meiden en hebben we zodoende geen wissels. Gelukkig zit er aanwas vanaf de jeugd die af en toe met ons mee kan spelen as. seizoen. Afgelopen seizoen was een belangrijk seizoen omdat we veel dingen hebben gedaan en hebben geoefend zoals systeem en de hierbij horende posities. Met de wedstrijden probeer ik er zo vaak als mogelijk bij te zijn, helaas lukt die niet altijd i.v.m. werk. Gelukkig kan ik vaak wel coachen en dat doe ik ook graag.

Hiernaast zijn er op de training ook af en toe gesprekken met elkaar waarin we elkaar vertellen wat beter moet en hoe we dingen kunnen aanpakken. Persoonlijk vind ik dit fijn omdat zo een ieder mee denkt. En we kunnen dingen beter tegen elkaar zeggen dan voor onszelf houden. Boven alles staat natuurlijk wel ons plezier in het spel en het plezier met elkaar.

Als laatste wil ik alle ouders en invallende coaches bedanken voor dit afgelopen seizoen. Wij gaan dit seizoen weer knokken in de B hoofklasse met de hoofdmacht van de meisjes B van SNA.

Tot ziens, Meiden B SNA.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *