Zaterdag 15 april was het zover, de laatste wedstrijd staat op het programma. En niet zomaar 1, een belangrijke, een kampioenswedstrijd! Al keek je ‘s morgens naar de stand zag je gelijk dat het onwijs spannend wordt. AVVA staat op 1, SNA op 2. Máár met evenveel wedstrijd en met evenveel punten… Het setsaldo van AVVA was dus beter, maar daar kon vandaag verandering in komen. In de loop van de middag werd al duidelijk dat de meiden echt ‘volle bak’ moesten gaan spelen, want AVVA had hun wedstrijd tegen Hou Stand met 3-1 gewonnen en stond dus 4 punten voor. We rekenen het u even voor: 4-0 winst > SNA kampioen. 3-2 winst, of verlies > AVVA kampioen. Mocht het 3-1 worden…. dan wordt het afwachten…. wat zal dan het setsaldo van beide ploegen doen?

De meiden waren gespannen, toch oogde ze (voor de tegenstander Sliedrecht Sport) wel relax… En zo startte de wedstrijd ook. Met service series, goed bewegen naar de bal toe werd de eerste set simpel binnengehaald 25-11. De tweede set begon Sliedrecht wat scherper, had ook een serviceserie en ging hierdoor tot 8-8 gelijk met SNA op. Een time-out kon er voor zorgen dat de koppies er weer bij waren en dat de serie onderbroken werd. En dat deze druk juist weer aan de overkant neergelegd werd. In no-time stond het 25-13. Het motto was dan ook opnieuw voor set 3 > lekker serveren, goed bewegen en maak het ze maar lastig. Opnieuw geen probleem. Ook deze set werd met gemak binnengehaald en met 25-14 werd het 3-0.

Maar TOEN…. De laatste set. De set die onbetwist het kampioenschap op zou leveren. Dé set die Sliedrecht sport niet zomaar weg ging geven natuurlijk. In tegendeel, ze vochten 6x zo hard voor de punten en onmogelijke ballen kwamen nu ineens terug. En alsof de zenuwen genadeloos toesloegen ging bij de thuisploeg niets meer écht lekker. Ballen vielen ‘zomaar’ op de grond, prikballetjes gingen in het net i.p.v. in het gat en services gingen uit. Time-outs en wissels brachten hier geen verandering in en zo werd het 18-25 en de die superspannende 3-1 winst. Gelukkig werd de spanning snel doorbroken (hét voordeel van het digitale wedstrijd formulier!)… We staan eerste! Zijn we nu kampioen? Jaaaah we zijn kampioen! We zijn KAMPIOEN!!! De vreugde en tranen barstte los! Met taart en bittergarnituur kon het feest beginnen!