Afgelopen zaterdag was de lek en ijsel wedstrijd voor onze D1 en pupil1 D2 meiden en wat deden ze het goed!!! We zijn heel trots op de meiden.

 

Gwen was in de eerste ronde als enige van onze club, maar zat gezellig met turnvriendin en gedurfde tegenstander Britt van WIK in een groepje. Ze begonnen op sprong en kan niet anders zeggen dan wauw! De sprongkracht en geweldige lichaamshouding bij zowel overslag over de kast als streksalto.

Door naar brug waar je niet moet denken maar gewoon doorgaan. Zoals Ebke zegt:” Mijn lichaam weet eerder wat het moet doen dan mijn hoofd.”

Dan die wiebelige balk… dat was echt vechten maar Gwen won! Ze ging er echt niet afvallen ondanks die lastige pasjes. Het laatste onderdeel was de vloer. Gwen vind de oefening wel leuk hoor…alle onderdelen kan ze ook prima, maar alles zo achter elkaar is echt pittig. Al met al deed ze het geweldig en werd dat beloont met een 2e plaats!

 

Groepje van Daphny: D1

De tweede ronde was SNA goed vertegenwoordigd en hadden we elk toestel voor onszelf.

Nu begonnen we op de Balk. Heel gek was het volgens Renske en Lara ze hadden de valmat verkeerd liggen… ze sprongen dus zo van de balk op de vloer.

Op naar de vloer leuk op do re mi de oefening laten zien en wat deden ze het netjes! Met grote radslagen en wat waren we trots op de spagaten!

Yes we mochten springen! Eerst allemaal een handstandplatvallen. Nou doe dat maar eens na! De tweede sprong voor Lara, Lisanne, Renske en Elizabeth was een streksprong… Pff makkie dat kan iedereen , MAAR niemand zo goed als WIJ! Super strak , hoog en perfecte landing! Lisanne spande de kroon heb je ooit een perfect voorbeeld nodig vraag Lisanne.

Als laatste nog even bruggen. Waar we vrijdag nog als bananen hingen aan de brug wilde we vandaag heel snel doorgaan en dat kwam de jury ons na afloop ook vertellen. Leuk om te oefenen dus hangen als banaan en dan tot 3 tellen.

 

Groepje van Maud: D2

Wat was het spannend. De eerste D2 wedstrijd van Jannemarie, Femke en Emma. Zij deden dit jaar voor het eerst mee aan de Lek & ijssel competitie. Alle drie hadden ze er heel veel zin in, maar toen we er eenmaal waren was het toch wel een beetje spannend! We begonnen met de balk, Jannemarie, Femke en Emma vinden dit alledrie het moeilijkste onderdeel en gelukkig zat dit er al snel op. De lange mat kwam hierna. Hier komt altijd wat extra spanning bij kijken, want voordat je begint wordt je naam genoemd. Na de vloer ging het heel snel. Brug en sprong zaten er zo op en dit ging allebei super goed! Dit zijn dan ook de twee onderdelen die de meiden het minst moeilijk vinden. Na wat tips van de jury en de prijsuitreiking konden we tevreden naar huis.

 

Verslagje van onze SNA meiden:

Lara: ik vond het erg spannend maar super leuk! De koprol en handstand lukte, daar ben ik trots op!

Elizabeth: Hoi ik had zaterdag 9 december 2017 een turnwedstrijd. Ik vond het super leuk! Eerst vond ik het niet zo spannend maar toen het steeds dichterbij kwam werd ik wel zenuwachtig. Aan het eind van de wedstrijd was de prijzenuitreiking en ik was 1e. Ik vond het echt super leuk!!

 

Foto’s

IMG_0546 IMG_0547 IMG_0548 IMG_0550 IMG_0551 IMG_0560IMG_0523

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *