SAMSUNG CAMERA PICTURESZaterdag 8 maart 2014 was de 2e  “echte” wedstrijd voor Julia, Gwen en Larissa in Hellevoetsluis er deden wel 27 miniturnsters mee.

Om 10.30 kwamen de turnsters samen met de fans naar de turnhal. We konden nog even kijken naar de het hoogste niveau van de meisjes die net een jaartje ouder zijn. Bijna 11.00uur en de laatste glitters worden nog in de haren gespoten klaar om te schitteren! Julia , Gwen en Larissa gaan klaar staan in de rij achter het jurymeisje met het bordje Brug. Ze lopen op en gaan daarna beginnen aan het eerste onderdeel de brug.

Brug

We mochten als eerste beginnen op de brug en wat deed Julia dat knap! Een hele strakke brug oefening en wat een kracht! Daarna kwam Gwen. Ze was wat zenuwachtig over de buikdraai want met trainingsbroek dacht ze dat het makkelijker was om te remmen. Ze hing aan de stok in d’r turnpakje en wat een goede buikdraai! Toen mocht ook Larissa nog even laten zien wat ze kon aan de brug. Tijdens het oefenen was de borstwaartsom nog erg lastig, maar in de wedstrijd deed ze dit erg goed. Helaas had ze teveel snelheid met de buikdraai en viel ze tot 2x toe van de brug af.

Balk

Op dit onderdeel mocht Gwen als eerste haar oefening laten zien. Wat keek het jurylid serieus… Wat sprong ze hoog met de streksprong en de kattesprong knap hoor. Ook Larissa liet zich niet afschrikken door de strenge blik van het jurylid en bleef haar hele oefening goed op de balk staan. Als afsluiter mocht Julia die mij vooraf geruststelde dat ze nog nooit van de balk was gevallen. En dat record staat nog steeds!

Vloer

De vloer was vorige wedstrijd nog zo moeilijk geweest , maar nu wat deden de meiden dit toch goed! We gingen van de ene punt schuin naar de andere en wat hebben we gewezen met onze tenen. Larissa vond de sisonne zo leuk dat ze deze wel 2x heeft laten zien. En Julia kon na haar oefening niet meer stoppen met in de handstand staan.

Sprong

Wat een sprongen hebben jullie laten zien! We hebben daarmee zelfs de eerste plaats behaald. En wie zat daar nu helemaal netjes de jury te zijn? Het was Joyce!

Prijzenuitreiking

De 27 turnsters kwamen oplopen en ze kregen allemaal een kadootje.

Einduitslag:

Gwen 3e

Julia 11e

Larissa 17e

Wij zijn supertrots op jullie!

Jullie zijn echte talentjes die nog heel veel kunnen bereiken in de toekomst!

 

Turngroetjes,

Joyce & Daphny

 

2 thoughts on “Jong talenten wedstrijd 8 maart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *