27 & 28 juni 2014 de individuele rayonkampioenschappen

Op vrijdagavond was er voor de categorieën junior en senior de wedstrijd waarbij voor ons Marije meedeed. Voor het eerst individueel aan een wedstrijd meedoen is altijd spannend. Haar eerste onderdeel was de Vloer Wat een geweldig optreden met een mooie salto en een bijzonder boogje 😉 maar precies op de muziek. Hierna mocht ze naar de Sprong. Even wat onwennig om als enige met trampoline te springen maar het was een mooie sprong. Toen kwam de Brug wat een vervelend onderdeel. Als laatste dan de Balk. Een oefening met koprol op, handstanddoorrol, 1/1 pirouette en een salto wat knap gedaan!

Op zaterdag begon de dag met de categorie pre-instap D2: Gwen, Julia en Larissa. De meiden weer in de glitters! En tijd om te schitteren…Ze begonnen op Vloer. Om en om vertelden ze precies elk onderdeel van hun oefening. Eenmaal op de lange mat waren Julia en Larissa op van de zenuwen en konden hun oefening niet helemaal meer onthouden. Hierna mochten ze naar Sprong lekker springen om het saaie stilzitten even te vergeten. Na sprong kwam de Brug het onderdeel van Julia. Wel jammer dat er geen frietbak (valkuil met schuimblokken) onder was. Als laatste mochten ze nog laten zien wat ze op de balk konden. En wat zijn ze toch knap!

De volgende ronde op zaterdag was met de categorie pupil 2 D2: Rebecca. Rebecca begon op het onderdeel Balk. De meest vervelende oefening ooit! Pasje zus en een pasje zo draaitje hier en een draaitje daar armen hoog en je armen laag en doe daar tussendoor nog even een radslag en een handstand. Na de balk kwam Vloer. Wat een sierlijke bewegingen maakte Rebecca heel mooi. Toen kwam Sprong. Wat ben jij hard vooruit gegaan in je sprongkracht!!! Echt geweldig, maar het beste komt nog de Brug waarbij ze de 4e plaats in de wacht sleepte hoe knap.

De laatste ronde bevatte de categorieën: pupil 1 D2 Jessica, Jeugd1 D1 Marieke & Josephine, Jeugd2 Maud & Nathalie. Jessica, Maud en Nathalie begonnen op Vloer. Voor Jessica op de Lange mat waar ze als een speer alle onderdelen deed en snel af groette. Maud en Nathalie werden officieel aangekondigd en lieten voor het eerst hun eigen gemaakte vrije oefening zien.Zeker knap gedaan meiden! Josephine en Marieke startten op Sprong. Waarbij Josephine weliswaar de 1e prijs pakte! En Marieke helaas haar beste sprong al liet zien tijdens het in turnen. Jessica, Maud en Nathalie gingen naar Sprong en Josephine en Marieke naar Brug. Maud moest enorm lang wachten tussen haar sprongen door wat was dat vervelend zeg! Josephine en Marieke aan de brug wat was het vervelend om vanaf die lage ligger naar de hoge te komen en dan jezelf met rechte armen weer naar beneden te storten. Maar Marieke en Josephine WE DID IT!!! Dat hebben we mooi overwonnen en nu konden ze alles aan. Dat lieten ze wel zien op het volgende onderdeel de Balk. Hier werd Josephine 3e en Marieke gewoon 6e! Jessica, Maud en Nathalie gingen naar het onderdeel Brug. Zo hard geoefend op de kip en het op hurken helaas werd de kip toch maar niet getoond tijdens deze wedstrijd. Bij Jessica waren precies haar spierballen op toen ze zichzelf met een borstwaartsom over de lage ligger trok. Als laatste onderdeel gingen ze naar de Balk voor Maud en Nathalie iets wat ze snel wilde vergeten want waarom is dat ding toch zo smal en kun je er toch zo makkelijk vanaf vallen! Voor Jessica was dit een onverwachte meevaller. Alles wat ze deed ging goed! En ophurken op de balk daar had ze niet eens een plank voor nodig… Voor Josephine en Marieke was Vloer het laatste onderdeel. Wat geweldig dat Marieke de Arabier Flikflak deed! En wat waren de draaien mooi en strak van de meiden.

 

Komend seizoen gaan we weer hard trainen op alle onderdelen, maar voor nu heerlijk genieten van een welverdiende ZOMERVAKANTIE!!!

One thought on “Individuele Rayonkampioenschappen

  1. Knap gedaan meiden! Super leuk om dit te lezen! Wat kunnen jullie trots op jezelf zijn! Ontzettend leuk om te zien dat jullie elke dag meer leren. Als ik terug ben steek ik snel me hoofd om het hoekje van de gymzaal om te kijken hoe geweldig jullie zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *