Volley2B – SNA 31-01-2020

Lang konden de mannen van SNA heren 1 niet nagenieten van de 4-0 overwinning in de derby tegen VC WIK heren 4. De volgende wedstrijd stond alweer op het programma, Volley2B uit. Omdat we aan het begin van de avond moesten volleyballen, werd er vooraf eerst nog even een broodje gegeten bij de Delifrance, om ervoor te zorgen dat alle mannen genoeg energie hadden om aan de wedstrijd te beginnen.
Helaas was onze coach Hans Mouthaan niet aanwezig bij de wedstrijd. Voordat de wedstrijd begon werd nog even duidelijk gemaakt dat dit een andere tegenstander is dan VC WIK en dat wij zelf het spel moesten gaan domineren.

De 1e set werd gestart met Peter op de spelverdeling, Alex op de diagonaal, Johan en Jacco op de midden en Sander en Lucas op de buitenkant. Op de bank hadden we nog de beschikking over Kees, Dennis, Sven en Pieter-Jan. We begonnen de set rommelig. De pass kwam niet lekker aan en aanvallend liep het ook niet helemaal. Gelukkig deed de tegenstander het slechter en konden we uitlopen. Na een time-out van de tegenstander begon het beter te lopen bij de mannen van SNA. De pass kwam beter aan en de mannen sloegen de ballen hard op de grond. Uiteindelijk wint SNA de set met 25-16.

De 2e set beginnen we met dezelfde opstelling. Deze set beginnen we fanatieker, dan de eerste. We lopen al snel uit. Kees en Sven kwamen binnen de lijnen en het ging nog beter lopen. Kees scoorde mooie punten op de diagonaal positie en Sander (The Mountain) maakte zijn bijnaam nog eens mooi waar, door een mooi killblock te maken. De 2de set wonnen we met 25-21.

De 3e set starten de mannen van SNA met nieuwe spelers binnen de lijnen. Johan maakt plaats voor Pieter-Jan op de midden en Dennis komt erin voor Sander. Sven en Kees mogen door hun sterk spel van de vorige set blijven staan. De mannen lopen snel weg bij Volley2B, met dank aan een goede service serie van Sven. Volley2B kan geen tegenstand bieden in deze set en SNA kan deze set makkelijk naar zich toe trekken met een eindstand van 25-15.

De 4de set komt Peter terug het veld in voor Sven. Kees blijft op de diagonaal positie staan. Jacco neemt de plek van Johan in op de midden en Sander neemt de plek van de sterk spelende Lucas over. De mannen van SNA beginnen erg slecht aan deze set. De service pass komt niet bij Peter aan en er worden geen punten gescoord. Volley2B gaat hard strijden voor een punt en SNA heeft hier geen weerwoord op. Al snel loopt Volley2B uit. Johan neemt de plek van Pieter-Jan over op de midden om het weer recht te trekken. Het gaat beter bij SNA, maar Volley2B blijft sterk spelen en scoort de punten, hierdoor lopen ze steeds verder uit. Lucas neemt de plek van Sander over, om voor een ommekeer te zorgen. Helaas is dit niet genoeg. Ook Alex en Sven moeten binnen de lijnen komen. Sven gooit de ballen goed omhoog en Alex scoort een paar mooie ballen vanaf de 3 meter. Er wordt hard gewerkt. Zowel in het veld als op de bank geloven we weer dat we 4-0 gaan winnen. Het staat inmiddels 26-25 en SNA komt op matchpoint. Door een aanval van Volley2B die uitgaat, wint SNA met 4-0.

De hoofdmacht van SNA is bezig aan een goede reeks wedstrijden. Aankomende donderdag gaat er weer hard getraind worden, om deze reeks vol te blijven houden. SNA heren 1 speelt aanstaande zaterdag om 16:30 uur tegen Sliedrecht Sport heren 7 thuis in De Spil.