Zaterdag 1 februari om kwart over 6, in de Spil in Bleskensgraaf stond de wedstrijd tegen Volley Meerkerk 95 op het programma. De mannen van SNA mochten aantreden tegen het 2e team. Volley Meerkerk was afgereisd met het niet gebruikelijke team.SNA moest het deze wedstrijd nog steeds doen zonder de geblesseerde spelverdeler Sven van Genderen

In de 1e set, die iets later begon dan gepland, had trainer Hans Mouthaan de basis opstelling bekend gemaakt met als spelverdeler Davey den Boer en diagonaal Peter Hak. De middenmensen waren Jacco Stigter en Wim Boer. De buitenmannen van dienst waren Dennis Langerak en als aanvoerder Johan van de Dussen. Binnen de kortste keren stond SNA in de eerste set al met een paar punten voor. Volley Meerkerk bood weinig tegenstand, zeker in de 1e helft van de set waardoor SNA snel uit kon lopen naar een riante voorsprong. SNA had wel een kleine moeite om een goede sfeer te krijgen waardoor er op een gegeven moment een kleine dip in het team kwam, hierdoor kwam Volley Meerkerk een klein beetje terug. Desondanks won het thuis spelende ploeg heel ruim en dominerend de 1e set met 25-17.

 

De 2e set begon SNA met dezelfde opstelling en ging rustig door met het goede spel. Volley Meerkerk maakte wel fouten die af en toe genadeloos werden afgestraft. En zo liepen de punten voor SNA weer snel op. Maar ook Volley Meerkerk had af en toen een kleine aanval die verassend moeilijk waren voor de thuisspelers. Deze ballen leverde dan af en toe punten op voor Volley Meerkerk. Op de helft van de set was er een roulatie voor de middenspelers Jacco Stigter ging uit de ploeg en Pieter-Jan van Vianen kwam in de ploeg. Hierna ging SNA rustig door naar de 25 punten  met af en toe een puntje voor Meerkerk. SNA won de 2e set met 25-13.

De 3e set was weer hetzelfde verhaal. De mensen van SNA geloofde heilig in een dikke 4-0 overwinning. Met goed lopende combinaties was er nergens een blok te bekennen van de Meerkerkse kant. De ballen gingen snoeihard naar de grond. Ook Peter Hak deed hier lekker aan mee met een bal in de 3 meter. Er waren ook weer wissels doorgevoerd en ook in het midden van de set wisselde de middens weer rond. Volley Meerkerk had deze set helemaal niks te vertellen en ging kansloos ten onder met 25-8.

Nu brak er voor SNA een lastig moment aan; “de 4e set”. Ondanks dat er 3 sets dik waren gewonnen mocht SNA niet verslappen. Aanvoerder Johan van de Dussen mocht de 4e set uitrusten van een goed gespeelde wedstrijd. Volley Meerkerk ging nog een keer vol goede moet aan de start staan. Maar de greep van SNA bleek te sterk alhoewel de mannen uit Meerkerk het toch nog probeerde. Al snel bleek dat ze moe waren gestreden. Ook de jonkies van Volley Meerkerk die mee mochten doen, konden het verschil niet maken. Het enige wat deze wedstrijd ontbrak was een team dat elk punt uitbundig vierde. Af en toe lukte dit wel, maar nog niet genoeg. Omdat SNA deze wedstrijd volledig domineerde was dit snel vergeten. De afsluitende set werd ruim gewonnen, net zoals alle andere deze avond, met 25-14.

Met deze klinkende overwinning houdt SNA de aansluiting met de top. Ook is er deze wedstrijd goed gewerkt aan het puntensaldo met 100 punten voor en slechts 52 punten tegen. De volgende wedstrijd is tegen koploper Ibis, hiertegen punten pakken zou een goede zaak zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *