Afgelopen 27 maart stond een heuse derby op het programma. SNA H1 tegen WIK H3. Deze wedstrijd werd dit seizoen al eerder gespeeld in Groot-Ammers waar de heren van SNA wonnen met 3-2. Deze wedstrijd kwam voor SNA helaas op een ongelukkig moment, omdat er nog enkelen op wintersport waren en niet iedereen fit was. Dik en Dennis waren nog op wintersport en Joost en Wim zijn nog steeds geblesseerd. Hiernaast was deze wedstrijd ook een voorbereiding op de halve finale beker waarin deze twee ploegen elkaar weer treffen in Dordrecht.

De basis was: Alex en Davey op de buiten, Jacco en Lucas op de midden, Pieter-Jan diagonaal en Sven mocht het spel verdelen. Johan nam plaats op de bank. Vooraf was het een wedstrijd tussen de nummer 1 en de nummer 6 van de competitie

SNA begon ongepassioneerd aan de wedstrijd en WIK wist hiervan snel te profiteren en pakte een ruime voorsprong. Zelfs na een potje praat van de trainer kwam er weinig verbetering in de eerste set. De eerste set werd daarom kinderlijk eenvoudig gewonnen door WIK: 17-25.

De tweede set begon SNA passie in de wedstrijd te gooien mede door het trouwe publiek wat weer in grote getalen aanwezig was. Aan alles kon je merken dat deze twee ploegen niet veel voor elkaar onderdeden. Al snel werd er luidkeels gezongen en werden de mannen van WIK teruggedrongen. Enkele schitterende aanvallen werden snoeihard op de grond geslagen. Wel had SNA moeite in het begin om de 3-meter van WIK te controleren mede doordat er niet actief werd geblokt. Op een stand van 17-15 werd er d.m.v. een listig prikballetje een gaatje geslagen. Dit gaatje gaf SNA niet meer weg en denderde voort: 25-17.

De 3e set stond centraal voor wat wel vaker gebeurd dit seizoen bij SNA. Soms prachtig spel, maar tegelijk soms afgewisseld met belabberd volleybal. In de 3e set pakten de mannen van SNA een kleine voorsprong, maar gaven deze na een goede service serie van WIK weer uit handen. Nadat elkaar even de waarheid werd gezegd in een time-out gingen de koppies weer omhoog en kon er een 2-1 voorsprong uit het vuur worden gesleept: 25-20.

Toen de 4e set begon zag je aan beide teams dat de vermoeidheid begon toe te slaan. De pass aan de zijde van SNA kwam niet meer aan en zodoende kon er niet goed worden aangevallen. Bij WIK maakten ze die set gewoon minder eigen fouten, waardoor de heren van Wik een groot gat sloegen met SNA en dat de hele set vol hebben kunnen houden. Bij SNA zag je dat het geloof er niet was en dat het niet liep zoals het daarvoor ging: 16-25.

Hierdoor kwam er weer een 5e set, net zoals tijdens de eerste wedstrijd. Nog eenmaal werden alle krachten verzameld en vol strijdlust het veld betreden. Ondanks dat het publiek er ook nog eenmaal vol achter ging staan was er tijdens de veldwissel een achterstand van 7-8. Bij WIK zetten ze een stevige en goede service serie neer en dit kwam SNA niet meer te boven: 11-15. Toch mochten de mannen van SNA niet klagen met dit resultaat aangezien de bezetting niet optimaal was. Hiermee hebben wij aangetoond dat de bekerwedstrijd over 4 weken een wedstrijd wordt om je vingers bij af te likken. Vanaf beide kanten verwachten we veel publiek, u komt toch ook??

Maar nu eerst het vizier op as. zaterdag; weer een thuiswedstrijd, tegen de mannen van Meerkerk. Hierin moeten we gaan bewijzen dat wij onze goede vorm van de 2e en 3e set kunnen doortrekken naar andere wedstrijden. 5 maart, 16:45, de Spil Bleskensgraaf (be there)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *