Op de late donderdagavond stond de wedstrijd WIK/Univé Heren 3 tegen SNA Heren 1 op het programma. Nadat deze wedstijd eerst een keer was verzet, mochten de mannen het toch tegen elkaar gaan opnemen. De wedstijd begon op papier om kwart over 9, maar vooraf was al bekend dat dit niet gehaald ging worden.

 

SNA kon met de voltallige selectie aantreden, helaas op Sven van Genderen en Joost Hak na. Wim Boer kon er na een periode van afwezigheid, al was het vanaf de zijlijn, ook weer bij zijn. Helaas kreeg Davey den Boer tijdens het warmlopen last van zijn knie, hierdoor moest hij de wedstrijd laten schieten.

Ook speelt SNA nog altijd zonder trainer/coach.

 

De 1e set begon SNA met de volgende 6 mensen: Dik Arentze als spelverdeler, Lucas Bons op de diagonaal, Alex van Vianen en Dennis Langerak op de buiten en Pieter-jan van Vianen en Jacco Stigter op de midden. De mannen op het midden moesten deze wedstijd mee passen omdat Davey geblesseerd was geraakt. Op de bank zaten Peter Hak, Johan van de Dussen, de geblesseerde Davey en de net terug gekomen Wim.

Bij WIK speelde oud teamgenoot Johan Zwijnenburg.

SNA had in de 1e set moeite met de pass waardoor de aanval niet lekker op gang kwam. De middenmannen moesten hun plek in de pass nog even vinden, wat het spel ook niet ten goede kwam. WIK maakte hier, met alle ervaring die in het team zit, ook gul gebruik van en wisten de zwakkere plekken goed te vinden. Het was een saaie set waarin fout op fout werd gemaakt en eindigde in een 25-12 overwinning voor de thuisclub.

 

De toon was gezet. Want hier zo makkelijk gaan verliezen was niet de bedoeling. Peter ging op de diagonaal spelen en Lucas verkaste naar de midden. Ook moest de mid-achter af en toe uit de pass gehouden worden. Dit leverde, naarmate de set vorderde, vele punten op. Ook in het vervolg van de set ging SNA steeds verder op WIK vooruit lopen. De 3-meter-aanval, die in de 1e set zo goed liep bij WIK, werd in de 2e set steeds van de grond geraapt door SNA. Er werd hard gewerkt door iedereen, wat uiteindelijk resulteerde in een overwinning van SNA!

 

In de 3e set bleef de opstelling van SNA onveranderd, dit onder het mom van: ‘een winnend team hoef je niet te veranderen’. En dit bleek ook vanaf het 1e punt. De mannen waren scherp en gebrand om ook deze set naar zich toe te trekken. WIK daarentegen begon wat chagrijnig te worden en mekkerde wat op elkaar. De ideale kans om er overheen te gaan en de leiding in de wedstijd te pakken. Ace’s werden er geserveerd en de mannen op de buiten stonden de ballen lekker in te bonken. Maar ook de moeilijke ballen werden in eerste instantie goed of iets minder goed gepasst en uiteindelijk toch verwerkt in een moeilijk te pakken bal voor de tegenstander. Op deze manier speelde SNA de set uit met een goede overwinning. Hierdoor werd de momentele stand 1-2 in sets voor SNA. Een 3-1 overwinning zou betekenen dat we dichterbij WIK konden komen op de ranglijst.

 

De 4e set gingen Jacco en Alex een setje aan de kant. Wim en Davey gingen beiden niet spelen deze wedstijd. De 4e set was een set waar alles in zat van zowel de kant van SNA, als van WIK’s kant. Mooie aanvallen, goede serveerseries, maar ook foute serveerseries. Qua passes was het deze set, net zoals in de 1e set, niet helemaal optimaal. Alex werd er dan ook even een keer ingezet, om midden-achter een rondje mee te draaien. Naarmate de set op zijn einde liep kwam WIK een keer voor, maar SNA draaide dit ook snel weer om in een voorsprong. Totdat er op een gegeven moment een matchpoint kwam voor SNA en de 3-1 overwinning veilig gesteld kon worden. Althans.. dit leek zo… Echter doorbrak WIK dit matchpoint. Vele matchpoints later was, jammer genoeg voor SNA, WIK degene die de set pakte. Een 5e set moest uitkomst brengen.

De 5e en laatste set werd Alex er weer ingewisseld voor Johan. Verder moest er gedaan worden met de vechtlust die opgedaan was in het laatste deel van de 4e set. Het leek wel, alsof WIK weer zin in de wedstrijd had. Het spel verbeterde in ieder geval. SNA had hier weer moeite mee, maar kwam wel op een 6-9 voorsprong. Halverwege werd er ook nog even van kant gewisseld en een time-out aangevraagd door de scheidsrechter voor SNA. Na de time-out was het spel er eigenlijk zo goed als uit. De pass vloog alle kanten op, waardoor Dik het spel niet meer lekker kon verdelen met als gevolg: geen 100% aanval. Dit resulteerde in een 15-10 overwinning voor WIK in de 5e set. De setstanden kwamen hiermee opgeteld op 3-2 voor WIK.

2 punten erbij is voor SNA niet heel slecht, maar waarschijnlijk had er meer in gezeten.

 

Aanstaande vrijdag staat City Bril Krimpen op het programma voor de mannen van SNA.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *