Met een bijna volledige en tevens fitte selectie (alleen Peter ontbrak i.v.m. zijn werkzaamheden (of volgens sommigen zijn vakantie) in Jemen)was het eindelijk tijd voor het échte werk. Na een maandlang hard gewerkt te hebben op de training en na een paar wisselvallige oefenwedstrijden te hebben gespeeld, stond de eerste competitiewedstrijd in de eerste klasse op het programma. Thuis tegen Voleco, voor de ‘oudjes’ na een aantal jaren een terugkeer in de 1e klasse, voor de ‘jonkies’ het debuut.

De eerste set was er één om heel snel weer te vergeten. Of het de spanning was, gebrek aan concentratie of simpelweg de verdienste van de tegenstander is lastig te zeggen. Weinig druk met de service, een ietwat slordige passing, een degelijke blokkering aan de overkant en simpelweg te weinig rendement uit de eigen aanvallen. Vooral in het begin van de set waren deze problemen opvallend aanwezig. Ook verscheidene wissels brachten niet het gewenste resultaat en de set ging dan ook met 17-25 verloren. Wel was het geval dat het aan het eind van de set wat beter ging draaien en er uiteindelijk, ondanks dat het te laat was om het tij te keren, toch met een iets positiever gevoel aan de tweede set begonnen kon worden.

De tweede set toonde dan ook een totaal ander verloop. Er werd goed geserveerd, ditmaal hing onze blokkering zo nu en dan op de goede plek, er werd een betere pass geleverd hetgeen ook de aanval productiever maakte en, misschien wel het belangrijkst, er werd weer met vertrouwen en passie gespeeld! Het resulteerde in een prima 25-13 overwinning en de 1-1 op het scorebord. Devies voor de 3e set: simpelweg voortbouwen op de 2e set!

Ook de derde set werd er eigenlijk degelijk gespeeld, maar het lukte Voleco om toch telkens weer langszij te komen. Bij 23-24 stond er dan ook een setpoint voor Voleco op het bord. Deze werd echter gelijk weggepoetst met een prima aanval. Op 25-24 werd ons eerste setpoint nog ongedaan gemaakt, maar op 26-25 werd het beslissende punt wél gemaakt! 27-25 en een 2-1 stand op het scorebord.

De vierde set begon fantastisch. Een prima serviceserie van Dik leverde een 9-0 voorsprong op. Voleco probeerde nog wat uit te richten met een time out, maar het was simpelweg niet genoeg om nog wat uit te richten. De koppies gingen hangen aan de overkant van het net, er werd weinig strijd meer geleverd en voor ons restte de taak om de concentratie te bewaren en de wedstrijd gedecideerd uit te spelen. Dit leverde geen problemen op en de 3-1 overwinning werd binnengehaald met een overtuigende 25-12. Vier punten in de tas en op naar volgende week tegen Flits in Papendrecht waar in de voorbereiding met 3-1 van verloren werd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *