Zaterdag 5 april staat de wedstrijd in de Spil tegen Forza Schouwen-Duiveland HS 2 op het programma. De mannen-hoofdmacht van SNA heeft het vorige duel tegen deze ploeg met 3-1 gewonnen. Duidelijk was geworden dat het nu eigenlijk een 4-0 overwinning moest worden.

De 1e set stuurde coach Hans Mouthaan de volgende spelers het veld in: Sven van Genderen als spelverdeler, Dik Arentze op de diagonaal, aanvoerder Johan van der Dussen, Dennis Langerak op de buitenkant en Wim Boer en Jacco Stigter in het midden.  Davey den Boer moest helaas ook nog deze wedstrijd toekijken door een blessure. Op de bank namen plaats: Pieter-Jan en Alex van Vianen. In het begin van de set verliep het allemaal goed, er werd goed geserveerd waardoor de tegenstander het moeilijk had. Ook kwam de pass bij SNA aan, hierdoor leek het allemaal goed te gaan. Maar helaas, schijn bedriegt  want  SNA stond de hele set óf net gelijk met Forza óf net iets achter. Hierdoor werd er hard gewerkt om de achterstand weer weg te werken. Het feit bleef wel dat de punten makkelijk werden weg gegeven door een net niet zuiver genoeg  spelen. Daardoor ging de 1e set verloren met  25-16 wat helemaal niet nodig was.

De 2e set moest dit natuurlijk recht gezet om te laten zien wie de sterkste was deze avond. SNA begon sterk en zette deze lijn eigenlijk heel de set door. Het serveren ging weer goed en de passes waren beter dan in de 1e set zodat de spelverdeler het spel goed kon verdelen. Hieruit vloeide mooie aanvallen. Forza kwam deze set niet echt aan zet en liep constant achter de feiten aan. Vooral door goede serveerseries liep SNA al snel uit en domineerde ze deze set. De 2e set werd overtuigend gewonnen met 25-11.

Uit dit seizoen is gebleken dat de 3e set voor SNA een lastige set is. Vele  3e sets gingen vaak onnodig verloren. Maar dit mocht nu absoluut niet gebeuren. De taak die de mannen meekregen was; Geniet ervan! Met frisse moed ging SNA de strijd weer aan, want de 3e en de 4e set moesten gewonnen worden. Gelijk in de 1e fase van de 3e set ging SNA er vol voor. Niet alles ging perfect, maar het ging beter. Van de overkant kwamen veel rommelige ballen, maar toch lukte het SNA niet om die ballen perfect te passen. Ondanks dit heeft SNA deze belangrijke 3e set gewonnen met 25-20.

De 4e set was aangebroken en als SNA deze set zou winnen stond de eindstand op 3-1. Maar het gevaar voor een 5e set is nog steeds aanwezig. De set begon voor SNA niet zo best wat zich uitte in een 3-7 achterstand. Hierdoor bleef het de hele set tobben om deze achterstand weg te werken en uiteindelijk in te halen. Belangrijk was; Eigen fouten laag houden en vrijuit spelen en serveren. Hoewel SNA deze set al makkelijk dacht te kunnen winnen stonden ze nog wel steeds een paar punten achter. Forza dacht ineens ook weer wat te kunnen inhalen nadat ze de 2 sets ervoor weg gespeeld waren. Tegen het einde van de set kregen de mannen van SNA de mannen van Forza tegen de grond. Forza had het niet meer en SNA profiteerde hiervan zodat ook de 4e set gelukkig gewonnen kon worden met 25-20.