Afgelopen zaterdag mocht de mannenhoofdmacht van SNA aantreden tegen het eerste van Meerkerk. Aangezien de laatste wedstrijd tegen Meerkerk, vorig seizoen, verloren ging met 3-1 wilde SNA vandaag wat rechtzetten. Er werd gestart met in de basis Dennis en Alex als passer-lopers, Lucas en Johan op de midden, Pieter-Jan als diagonaal en Dik als spelverdeler. Peter en Davey begonnen als bankzitters. Wim, Sven en Jacco waren afwezig.

Er werd scherp gestart vanaf de kant van SNA en in korte tijd werd een ruime voorsprong opgebouwd, 12-4. Daarna ging het gelijk op en kwam Meerkerk zelfs nog dichtbij met 4 punten verschil, maar SNA gaf deze voorsprong niet meer weg en pakte de eerste set (17-25).

De tweede set werd met dezelfde “raggers” gestart. Deze set ging grotendeels gelijk op doordat het spel van SNA te wensen overliet. Dit kwam met name doordat er weer veel servicefouten werden gemaakt en slecht werd gepasst.  Het positieve in deze set was dat er redelijk werd geblokkeerd en met name op de midden door Lucas die een paar killblocks neerzette. Lang liep SNA achter de feiten aan. Pieter-jan werd gewisseld voor Davey. SNA kwam knap terug in de set en ging er zelfs overheen waardoor ook de tweede set werd gewonnen (22-25).

In de derde set mocht Peter beginnen voor Dennis en Davey bleef staan op de dia. Na weer een flitsende start zakte SNA weer wat in. De stand ging weer lange tijd gelijk op. Ondanks dat er bijna geen enkele pass netjes bij de spelverdeler aankwam, werd er gek genoeg toch redelijk gescoord in de aanval waardoor deze set met toch wel ruime cijfers werd gewonnen (18-25).

Het leek wel of SNA dacht dat de buit binnen was, want het spel werd er niet beter op in de vierde set. Meerkerk rook dat er misschien nog wat mogelijk was en wilde het laatste punt in Meerkerk houden. SNA kon het tij niet meer keren waardoor het laatste punt inderdaad in Meerkerk achterbleef (25-19).

Ondanks een 3-1 winst waren we totaal niet tevreden over het matige spel, wetende dat er veel meer inzit. Na deze winst staan we 2e in de poule. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen RVC Libanon ’50 HS 1 op het programma waar we ook 5 punten tegen willen pakken. Hopelijk gaat dat lukken met hopelijk een gevulde tribune!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *