Afgelopen weekend stonden er 2 wedstrijden op het programma, vrijdagavond in Krimpen en zaterdagavond in de vertrouwde sporthal in Bleskensgraaf.

We vertrokken vrijdag rond een uur of 8 met een nog niet complete selectie. Wim, Peter en Joost ontbraken deze avond. Aangekomen bij de sporthal nog even een bakkie pleur naar binnen en snel naar de kleedkamer. We begonnen de eerste set met Dik als spelverdeler, Lucas als Diagonaal, P-J en Jacco op het midden, Dennis en Johan aan de buitenkant en Davey als libero. Sven (die na de operatie nog niet in staat is mee te spelen) nam de rol van coach op zich.

In het begin van de eerste set liep het gelijk op. Hoewel het spel niet op z’n best was pakte we hier en daar wat punten mee. Maar na een tijdje werd de passing minder en gingen we steeds meer fouten maken wat resulteerde in een 25-20 verlies in de eerste set. Davey die de laatste tijd vaak last heeft van de knie had in de eerste set al plaats genomen op de bank waardoor de midden- en buitenspelers die taak moesten overnemen.

De 2e en 3e set begonnen we zwak en liepen we constant achter de feiten aan. Krimpen scoorde er lustig op los en de blokkering en verdediging aan onze zijde kwam er niet aan te pas. Verschillende wijzigingen op posities konden het verschil niet maken. Beide sets gingen verloren met 25-19

De 4e set was het over en uit voor SNA. Misschien kwam het door het late tijdstip van de wedstrijd of waren we moe gestreden maar niks lukte. We kregen het niet georganiseerd achterin het veld, de servicepass was ondermaats en als de pass een keer goed was werd er aan het net niet gescoord. De set ging verloren met 25-14

Al met al een wedstrijd om snel te vergeten. Op de terugweg uiteraard nog even langs de Mac en snel naar bed want zaterdag was de volgende wedstrijd weer tegen het altijd lastige Wik-Unive.

Zaterdag begonnen we beter. In de kleedkamer welteverstaan, met koffie??? En gabak. Of het daardoor kwam is nog de vraag maar de eerste set werd gewonnen met 25-22. Peter en Joost waren er weer bij en Wim heeft met het inspelen ook meegedaan. Joost heeft de hele wedstrijd als libero gespeeld. Alex en Johan stonden aan de buitenkant, P-j en Jacco op het midden, peter fungeerde als libero en Dik als spelverdeler. Aangezien we 2 weken terug ook al tegen Wik speelde wisten we nog goed wat ons te wachten stond; een ervaren team met de nodige aanvalskracht. Dit wetende werd er scherp gestart en hard gewerkt wat resulteerde in de setwinst.

Wat de afgelopen weken wat minder ging werd vandaag goed uitgevoerd. De pass lag keurig en er werden veel ballen van de grond gehaald. De 2e set begonnen we met dezelfde opstelling. Ondanks dat het spel goed was kregen we geen vat op de sterke Ammerse aanval. Vooral de 3-meters bij de tegenstander waren een wapen en hier hadden we niet zo snel antwoord op. Ook de verschillende goede invalbeurten van Davey om te serveren mochten niet baten De set ging verloren met 25-19. De 3e set kwam Lucas op het midden en Dennis kwam erin voor Johan. Het vertrouwen zat er nog in en we gingen nog vol voor de winst. We begonnen weer goed aan de set. De pass lag ook deze set uitstekend en er werd voldoende gescoord. Niet genoeg bleek aan het einde van de set. Wik schakelde een tandje bij en won de set met 25-22. Helaas, maar nog niet opgeven!! We konden nog winnen. Met die instelling gingen we de 4e set in. Lucas speelde deze set als diagonaal en Johan kwam er weer in voor Alex. Het werd alles of niets. Er werd hard gewerkt en we speelde aantrekkelijk volleybal met soms lange rally’s. helaas trok Wik ook deze set aan het langste eind, 25-19. Ondanks het 3-1 verlies konden we toch terugkijken op een mooie wedstrijd waarin we alles hebben gegeven.

Met nog 2 wedstrijden te gaan is het seizoen al weer bijna afgelopen. Met de laatste thuiswedstrijd (11 april) staat er een ware kraker op het programma SNA-AVVA. waar de tegenstander nog vol in de kampioenenrace is zal SNA de punten zeker niet cadeau geven. Oftewel: KOMT DAT ZIEN!!!