Het volleybalseizoen eindigde dit jaar abrupt door de komst van het coronavirus. Waar we eerst nog door mochten spelen onder de voorwaarde dat er geen handen meer geschud zouden worden, werd op 18 maart de competitie volledig stilgelegd. Twee weken geleden maakte de Nevobo bekend dat er wel promotie/degradatie zou plaatsvinden en dat de eindstand op basis van het wedstrijdquotiënt zou worden bepaald. Maar wat betekent dat voor onze teams?

Dames 1 kende de laatste paar wedstrijden een wat mindere fase, maar is uiteindelijk toch op een mooie derde plek geëindigd. Dat valt met recht een mooi resultaat te noemen voor een eerste jaar in de eerste klasse. Ook dames 2 sluit het seizoen af in het linker rijtje, namelijk met een keurige vijfde plaats. Heren 1 behaalde eveneens de vijfde plaats. Na een moeizame start in de eerste helft kregen de mannen toch de smaak te pakken en werden er goede wedstrijden gespeeld. Heren 2 speelde dit seizoen twee halve competities door de proef met de 4e klasse. Officieel is er geen eindstand bepaald voor half-jaar competities die in het voorjaar gespeeld zijn. Het wedstrijdquotiënt is echter wel toegepast in de app en deze laat een 4e plaats zien voor de jongens van heren 2. Hetzelfde geldt voor de jeugdcompetities. Meisjes A was na hun goede prestatie gepromoveerd naar de eerste klasse en dit bleek een stuk pittiger te zijn nu de tegenstander ineens allemaal bovenhands serveerde. Helaas stonden de meiden op een laatste plaats toen de competitie stopte, maar het was een zeer leerzame tweede helft. Van elke wedstrijd werd geleerd en dat resulteerde in steeds beter spel tijdens de wedstrijden. Dit geeft veel vertrouwen voor volgend jaar. Meisjes B zette daarentegen zeer sterke resultaten neer in de tweede helft. Veel wedstrijden werden gewonnen, alleen koploper Volley Zuid bleek een maatje te groot. De tweede plaats is dan ook zeker verdiend. Recreanten 1 staat op een mooie derde plaats en Recreanten 2 staat op de eerste plaats.

We zijn benieuwd wat de tijd gaat brengen en kijken ernaar uit om volgend seizoen weer mooie wedstrijden te gaan spelen!