Ameide – zaterdag 12 april 2014

De competitie is afgerond en met een 3-1 verlies (25-23, 23-25, 25-15 en 25-21) in Ameide is SNA hierin op een zesde plek geeindigd.

Bij deze wedstrijd kon Paul Vossen helaas niet beschikken over vaste waarde Froukje Eijkelenboom. Wegens gekneusde ribben nam zij deze partij plaats op de reservebank. Op jeugdspelers kon geen beroep gedaan worden dit weekend, waardoor het team enigszins beperkt was. Met in AVVA een gelijkwaardig team aan de andere kant van het net (vooraf evenveel wedstrijdpunten), kom je dan over de hele wedstrijd net tekort. Desondanks werd er gestreden voor wat het waard is. En zo was ook duidelijk te zien dat er twee gelijkwaardige teams stonden. Met 25-23 en 23-25 was de stand na twee sets op de punt af gelijk en leek het erop dat -geheel volgens de Nevobo prognose- er weer eens een vijfsetter in de maak was.

Helaas was niets minder waar. In de warme hal was de SNA-pijp in de derde set leeg en kon het geen weerstand meer bieden aan de thuisploeg. Daar waar de AVVA dames in hoog tempo op wilden naar het buffet en de klaarstaande BBQ, maakt SNA veel onnodige fouten en gingen er te veel punten verloren. Een korte set en met 25-15 was de voorsprong weer voor de thuisploeg.

Opgeven hebben we nog dit seizoen nog niet gedaan en ook vandaag zou dat niet gebeuren. Voor de laatste maal dit seizoen werden de batterijen opnieuw opgeladen en werd er weer vol voor gegaan. Zo ging dan wel de foutenlast omlaag, AVVA bleef spelen zoals het deed. SNA kon geen vuist meer maken die sterk genoeg was voor deze tegenstander. Met 25-21 bleef ook de laatste set in Ameide.

Ondanks dit verlies kan SNA tevreden terugkijken op goed seizoen. Natuurlijk kende het team slechte wedstrijden en onnodig puntverlies, maar meer nog kende het goede partijen met positief verrassende elementen. Er zit veel progressie in het team waarbij meer en vaker jeugd(ige) meiden betrokken zijn. Op trainingen laten zij zien dat concurrentie aanstaande is en dat de ´oude garde´ hard moet blijven werken voor een plekkie in de basis. Ook de sfeer binnen het team is zeer goed te noemen. Ook mede daardoor kennen de teamprestaties een stijgende lijn. Positief ook voor komend seizoen! Er zullen geen speelsters vertrekken waardoor er een stabiele basis is. Coach Paul Vossen blijft eveneens volgend seizoen aan, waarin hij dus wederom met deze basis en de jeugd aan de slag kan!

Het team traint deze week nog en kent daarna twee weken rust. Na deze ´meivakantie´ zal de voorbereiding starten voor seizoen ´14/´15. In deze voorbereiding zal Froukje Eijkelenboom niet meedraaien. Herstellend van haar gekneusde ribben zal zij haar zwangerschapsverlof ´inrollen´ en naar verwachting zal zij net na de start van de volgende competitie weer aansluiten bij het team.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *