Na een weekend rust, gaan de dames uit Bleskensgraaf richting de laatste wedstrijden van het kalenderjaar. Wedstrijden waarin mogelijkheden liggen. Als hekkensluiter worden er namelijk veel potjes neergezet met spannende rally’s en ook zelfs veel spannende sets maar blijft dit vooralsnog te weinig beloond met punten. Met Vollido (10e) en RVC/Libanon’50 (8e) als tegenstanders is hiervoor de kans om de afstand naar de veilige kant op de ranglijst niet veel groter te laten worden.

In de wedstrijd deze zaterdag was als eerst Vollido aan de beurt maar was handhaven niet de motivatie die in de wedstrijd lag. Lekker ballen, veel plezier hebben, punten kado doen aan de jarige Rose-Anne uit het team juist wel. En dat was te zien. Met overtuiging en als ploeg werd er hard gewerkt. Veel verdedigd en aan het net werden de setjes lekker afgemaakt. Gezichten die uitstraalden te kunnen volleyballen zorgde voor wederom voor een spannende set, maar (nog) niet beloond met het setpunt 22-25.

Het zat er zeker in vandaag en dus op naar de tweede set. Hierin werd het spel doorgetrokken. Vol enthousiasme en met een nieuwe yell #hiephiephoera, werd het verschil gemaakt en viel deze set wel de goede kant op! Met 25-21 was de set voor de thuisploeg en daarmee de stand in de wedstrijd weer gelijk. Dit voelde super goed, dus zo ook door in de 3e set. Deze gaf een gelijk beeld met de vorige set en kon ook worden binnen gehaald met 25-19! 🔥🔥

Op naar de laatste bepalende set. Wat ons betreft dan. Uiteraard wilden we niet op een 2-2 komen en een verlenging te moeten spelen. We hadden vrijdag allemaal gezien (of gehoord) hoe dit kan aflopen… Het beeld van de set bleef gelijk aan set 2 en 3. Pass lag goed en de spelverdeling kon dan ook haar gang gaan. En ook werd er aan het net nog steeds lekker gevarieerd aangevallen. Dat het toch een spannende set werd lag aan de vele servicefouten. Een aantal fouten op rij zorgde ervoor dat Vollido er toch weer in begon te geloven en dan maak je het jezelf onnodig lastig. Met een paar slimme aanvallen en wel een goede service was SNA weer net op tijd bij de les. Door een onderhands gespeelde bal niet goed te verwerken maakte de tegenstander het laatste punt 26-24. 3-1 Winst! Dat voelt goed!

Gaan de ploeg dinsdag dit staaltje herhalen? Dan vast de punten kado doen aan de bijna-jarige Femke 🥳? Wat SNA betreft wel en het liefst doen zij dit met een hoop support! 21u00 in De Spil. Tot dan!