Ouderkerk a/d IJssel – vrijdag 29 november 2013
Het late uitstapje van de Bleskensgraafse ploeg levert twee punten op. In Ouderkerk wordt het na een krappe twee uur spelen 3-2 voor de thuisploeg.

Negen uur starten op een vrijdagavond is al laat… maar dan eerst wachten tot de zaalvoetbal om 21u00 klaar is, maakt het er niet vroeger op. Half tien waren dan de netten goed (met de palen op de juiste plek -hilariteit alom-) opgebouwd, het inlopen en inslaan gebeurd en konden we eindelijk van start. De thuisploeg is dit waarschijnlijk gewend, zij kwamen dan ook pas laat aan in de kantine, maar SNA was op tijd en had dan ook alle gelegenheid gehad om heerlijk ‘in te kakken’. Ondanks dat er fel was ingespeeld, begon de wedstrijd dan ook tam en werd de eerste set kado gedaan aan Voleco (25-18).

Wakker geschud werd er vervolgens twee sets solide volleybal neergezet. Servicedruk werd opgevoerd, waardoor de tegenstander het midden niet (veel) meer kon bereiken en het spel voorspelbaar werd. Met 16-25 en 20-25 werden de sets eenvoudig binnen gehaald en was er een 1-2 voorsprong voor de gasten. Alle intentie daar, om ook de vierde set en hiermee de wedstrijd binnen te halen. Al bleef het bij de intentie. De concentratie was afgezwakt en hoewel de pass redelijk lag, werd er aan het net niet meer gescoord. Voleco vond het ritme weer terug en pakte een flinke voorsprong. Er werd hard gewerkt door SNA om het allemaal weer onder controle te krijgen, wat resulteerde in punten. Helaas te laat, want met 25-23 was de set krap aan voor de Ouderkersen.

Hiermee was het kaarsje uit. De beslissing was met 15-9 duidelijk voor Voleco. De totaalstand werd hierdoor 101 tegen 100 en zo kan SNA aanspraak maken op twee punten. Met meer vijfsetters dit weekend blijft de gehele middenmoot dicht bij elkaar en om wat steviger te staan, zal komende wedstrijd tegen Yum 1 gewonnen moeten worden. Zij zijn zaterdag te gast bij SNA. In de Spil te Bleskensgraaf, aanvang 18u15!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *