SNA strijdt voor wat het waard is, maar ziet dit mede door arbitrale verzaking niet beloond.

Zaterdag 12 november was SNA te gast in Groot-Ammers. Met de winning mood van de laatste set tegen Erasmus nog in het lijf, is de ploeg ook deze zaterdag weer vol nieuwe energie om ook hier voor de punten te gaan. Met een nieuwe spelverdeelster Sophie Bijkerk voor het eerst in de gelederen traden we deze zaterdag compleet aan. Heel fijn, dat je ons team versterkt Sophie! Kan Caroline straks met een gerust hart haar verlof in. Compleet dus, maar nog wel met hier en daar wat blessures helaas. Zo speelde we opnieuw met een libero en zat er hier en daar een duim strak ingetaped.

Maar wel fit genoeg om vol aan de bak te gaan! En dat deden we de eerste set. Waar bij VC Wik wellicht nog enige onderschatting was, ging SNA vol van start. De opstelling stond goed, de pass en setjes lekker en aan het net werd flink gescoord. Bij VC Wik ook, dus dit liep uit op een spannende set waarin de strijd met minimaal verschil dan toch in het voordeel van de thuisploeg beslecht werd. 25-23.

De onderschatting bij VC Wik was nu wel weg en met de service op start zetten zij SNA gelijk onder druk. Op 3-0 voelde coach Herman zich dan ook al genoodzaakt te wisselen. Effect bleef uit, al snel keken we tegen een 8-2 achterstand aan. Op 15-9 volgde een time-out, op 17-11 kwam dan ook Sophie voor het eerst binnen de lijnen. Hoewel zij het goed deed als ‘nieuweling’, mocht ook dit het tij niet keren, met 25-18 was ook deze set voor VC Wik.

De teleurstelling van de tweede set galmde nog even na… met steeds een paar puntjes achterstand op het scorebord. Wel kwam het geloof en ook de gretigheid langzaamaan weer terug in de ploeg wat zorgde voor een gelijke stand op 11-11 En verder! Er werd weer geknald en fel gespeeld. Nu drukte SNA de gastvrouwen in de wissels en time outs. Dit mocht ook hen niet helpen, een riante voorsprong kon worden genoteerd voor SNA dit maal. Via 14-20 liepen zij uit naar 16-22. Een set win je normaal zelf, elke scheidsrechter maakt weleens een fout. En we kunnen er heel veel over zeggen, feit is dat een gele kaart voor de aanvoerdster en een aantal punten later SNA toch de set weggaf met 27-25. En dat doet pijn.

Waar vorige week ook nog in de 4e set volop geknokt werd voor een punt, was er deze zaterdag geen geloof meer in de ploeg. De teleurstelling was te groot. Met 25-16 was deze set dan toch een kadootje voor VC Wik. Eindbalans 4-0.

Dit betekent dus weer volop aan de bak op de training deze week. Volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen, nieuwe scheidsrechter. Dan ontvangen we Forza Schouwen-Duivenland ds1 thuis in De Spil. Aanvang 16u30.