28 januari – We spelen in Rotterdam geen slechte wedstrijd maar komen (fitte spelers) tekort tegen Volley Zuid dames 2…

Op het middaguur aantreden is voor ons een rare tijd (oké, wel beter dan de originele tijd van 20u00). Ook de aanloop naar de wedstrijd was niet optimaal. Marloes blijft wat last houden van haar knie en ook Nienke haar knie vond een hele wedstrijd volleyballen nog geen geslaagd plan. Rose-Anne heeft besloten toch maar (voor haar idee ws vervroegd) zwangerschapsverlof te gaan.
Voor u de rekensom: Caroline was al met verlof en we zijn met negen. Dit levert 5 fitte speelsters op 😞. Gelukkig zal Lente vanuit het tweede zoveel mogelijk -als haar eigen wedstrijden toelaten- aansluiten om samen met Sophie de spelverdeling te verzorgen. Dit geldt voor Eveline ook voor aanvulling op het midden. Laat deze laatste nou net ziek zijn… En laat nou ook Marissa wat (rug)klachten aan het ontwikkelen zijn. Verre van ideaal dus. Anouk wilde gerust langs de lijn plaats nemen, zodat we al met al in ieder geval voldoende speelsters hadden.

Dat wil zeggen; Sophie op de spelverdeling, Nienke in de dia. Marissa en Nelleke aan de buitenkant en het midden was voor Femke en Froukje. Volley Zuid begon sterker aan de wedstrijd dan wij en pakte de 1e set met 25-19. Niet dat we geen kansen hadden, maar we maakten net teveel eigen fouten. Foute serve, te scherpe pass…

Dat moest er in de 2e uit en dat deden we! Wel was Nienke vanaf deze set ‘gestopt’ met springen. Femke en Froukje mochten dus als middenblokkering ook op rechts de blokkering op hun gaan conto zetten. En de aanval ging niet meer naar de diagonaal. De Rotterdamsen gingen daarbij wel meer fouten maken, dus ging deze set -zelfs met gemak- naar SNA > 11-25.

Dat biedt kansen voor de 3e en 4e set zou je denken… niets was minder waar. Lente heeft gedurende de wedstrijd haar kunsten vertoond, ook Marloes kwam er nog in om haar service-knallers in de strijd te gooien, maar het kon niet voldoende brengen. Met 25-18 en 25-22 werd de wedstrijd verloren. Met 3-1 konden we ‘slechts’ een puntje bijschrijven.

Conclusie is dan ook wel dat het plan om zoveel mogelijk punten te pakken tegen de lagere ploegen, gedwarsboomd wordt door de blessures helaas. Hopelijk sterken ze weer zoveel mogelijk aan deze week, volgende week staan er drie wedstrijden in 1 week op de planning! Support is meer dan welkom!!

🔥🔥🔥

Za 4 februari 17u15 – Voltena ds 3 – De Spil
Di 7 februari 21u00 – WHV ds 1 – De Spil
Do 9 februari 21u30 – Erasmus ds 1 – Woudestein/Rotterdam

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *