Zaterdag 15 maart – Bleskensgraaf

SNA draait een goede tweede seizoenshelft en ook van Voleco 2 werd afgelopen zaterdag -uiteindelijk- gewonnen. (3-2: 18-25, 24-26, 25-15, 25-18 en 17-15)

De ploegen uit het middensegment van de 1e klasse b zijn erg aan elkaar gewaagd. Meerdere keren werd er dit seizoen al een wedstrijd uitgevochten door middel van een vijfde set. Ook de uitwedstrijd tegen Voleco eerder dit seizoen werd besloten in een vijfsetter. SNA was dus gewaarschuwd: de dames uit Ouderkerk a/d IJssel mochten niet onderschat worden. Opdracht van coach Paul Vossen was om vanaf het begin (!) met servicedruk en veel beweging in het veld, voluit te spelen! Ook bij een paar punten tegen, voluit blijven volleyballen.

Daarvoor stuurde hij Heidi Tukker als spelverdeelster het veld in, Anneke van Vianen en Denise Heijkoop als middenvrouwen, Namalee Donker en Froukje Eijkelenboom mochten hun kunsten op de buiten laten zien en Henriëtte Tukker sr was verantwoordelijk voor de diagonaalaanval. Ook Caroline Hak ontbrak deze wedstrijd niet als libero. Al snel werd duidelijk dat de meegekregen opdracht niet werd uitgevoerd. Weinig tot geen servicedruk en te weinig beweging. Aan het net ontbrak bovendien de scherpte. Voleco voerde duidelijk wel de servicedruk op en in korte tijd was het met een stand van 18-25 0-1 in de wedstrijd.

De tweede set ging helaas op dezelfde voet verder. Op de service na niet perse een verdienste van de tegenstander. SNA hield zich niet aan de afspraken. Op een 4-9 achterstand bracht Paul Monique Sloots in op de spelverdeling. Hierdoor kwam er meer stabiliteit in de set-ups, waardoor langzaam maar zeker het ritme weer in het spel kwam van de thuisploeg. Voor de set was het te laat, deze ging helaas nog net verloren. (24-26)

In de tweede set was duidelijk te zien dat er meer in zat, als wij ons eigen spel maar neer zetten. Om in de derde set een ommekeer te forceren paste Paul nog twee wissels toe. Namalee en Henriëtte sr mochten het veld verlaten voor respectievelijk Nadine Monhemius en Henriëtte Tukker jr. Deze wissels pakte goed uit. De thuisploeg balde alsof het nog geen twee sets verloren had en ging op jacht naar de winst. De servicedruk werd hoger al werden er geen hele lange series gecreërd. Daarentegen kregen we ook geen lange series meer tegen en alsof er niets aan de hand was werd de set met 25-15 binnengesleept.
De vierde set kende een soortgelijk verloop. Een sterke service tegen zorgde niet meer voor paniek en dus voor veel tegenpunten. In hooguit 2 of 3 punten werd deze weer opgepikt. Met aanval, blok en service hielden we zelf de druk er sterk op en zo verloren de gasten de grip op de wedstrijd. Met 25-18 was ook deel vier voor SNA en dus ook dit treffen ging beslist worden in een vijfde set.
Spanning in deze set zorgde dat er bij beide ploegen voor onnodige fouten. Zo werd er geen hoogstaand volleybal gespeeld en was de service erg bepalend. Na een 2-7 achterstand werd door een kleine serie van de gastvrouwen de stand weer gelijk getrokken op 7-7. Op 7-8 was met een minimaal verschil de kantwissel, waarna via 10-8 en 14-13 het eerste wedstrijdpunt voor SNA was. Voleco zorgde nog even voor uitstel, maar uiteindelijk niet voor afstel. met 17-15 bleef de winst in Bleskensgraaf! Jammer van de eerste sets, maar uiteindelijk voelt de winst wel goed!
Volgende week heeft SNA een weekend rust. Daarna treffen we eerst Yum 1 op 29 maart (10u30 in Hoogvliet!!) waar de dames vol voor de punten zullen gaan. Als laatst volgen twee pittige potjes die de competitie alweer afsluiten dit seizoen. 5 April mogen we thuis aantreden tegen de huidige koploper Volley Zuid dames 2 (18u15 in De Spil) en 12 april reist de ploeg af naar Ameide om daar AVVA 1 te treffen (18u00 in Het Spant). Zij staan met een vierde plaats en twee punten meer een plekje hoger op de ranglijst als SNA en spelen ook een goede tweede seizoenshelft. Dit zorgt ongetwijfeld voor een leuk en spannend slot van de competitie, waarbij support altijd welkom is!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *