Zaterdag 11 januari – Hoornaar

Zodra Vedo’70 en SNA op één affiche staan vermeldt betekend dit vrijwel altijd dat er een spectaculaire wedstrijd op het programma staat. Zelden is er een duidelijk afgetekende winnaar en de prognose van de NeVoBo voorspelde ook dit keer twee partijen die aan elkaar gewaagd zijn. Er zou een vijfde set nodig zijn om de dames aan te wijzen die als winnaars van het veld gingen. De eerste competitie-strijd in 2014 vormde hierop geen uitzondering. Hoewel het totaal na vijf sets maar 2 punten verschil opleverde, mocht SNA zich deze keer de gelukkige winnaar noemen (25-27, 19-25, 25-17, 25-22 en 10-15).

De eerste set werd loom gestart door de gasten. Dit leverde gedurende de set een fikse achterstand op. Na wakker te zijn geschud werd er door het team als collectief gestreden voor wat het waard was. En dit wierp zijn vruchten af, want uiteindelijk werd de set gepakt met 25-27. De tweede set werd eerder als collectief gestart. En dus werd er vanaf punt 3 een voorsprong opgebouwd. Een voorsprong die contstant werd vastgehouden en zo werd ook de tweede set op naam van SNA gezet (19-25).

In set 3 liep het allemaal wat minder en in korte tijd ging deze dan verloren. Zo zorgden opstellingsfouten voor onzekerheid in het veld en werd de aanval niet meer gescoord. Hoewel een goede serviceserie van Anneke van Vianen kon verkomen dat de set helemaal een blamage werd, was het geen goede set (25-17).

Dan maar in set 4 de winst veilig stellen. Geheel volgens plan werd de voorsprong opgebouwd en werd Vedo’70 goed onder druk gezet. Alleen wat SNA in de eerste set kon doen, kregen we nu terug op onze neus. Ook Vedo geeft niet op voor de set verloren is en dus begonnen zij een inhaalrace. Het was er op en erover voor de thuisploeg en met 25-22 was het gelijk in sets.

Kortom: Ook nu was een vijfde set nodig! Die beide partijen duidelijk wilde winnen. Door iedereen werd er hard gewerkt, het laatste luie zweet werd er uitgewerkt. De veldwissel vond plaats op 8-6, maar dat betekende nog helemaal niets. Eenmaal op serve maakten Froukje Eijkelenboom en Anneke van Vianen voor SNA het verschil. Tips van de Vedo-heren werkten buitengewoon goed 😉 en op 10-15 was de winnaar bekend! Vedo ’70 1 – SNA 1 : 2-3

De eerste revanche is genomen… op naar de volgende!? Volgende week 18 januari staat Vollido 1 uit H.I.-Ambacht op het programma, waar in de uitwedstrijd kansloos met 4-0 van verloren werd. Dit zal de dames niet nog een keer gebeuren! Tot ziens, om 18u15 in de Spil!