Aan het einde van het seizoen was het weer tijd voor de clubkampioenschappen!

Op 3 en 17 juni werden in poules voorronden gespeeld. De beste 2 spelers van iedere poule gingen door naar de finales op 24 juni.

Deelnemers

Alle spelers van SNA-Badminton worden ingedeeld in 4 categorieën:

 • Meisjes U12 (t/m 11 jaar) 8 deelnemers
 • Jongens U12 (t/m 11 jaar) 8 deelnemers
 • Jongens U15 (12 t/m 14 jaar) 8 deelnemers
 • Dames en heren 16+ 9 deelnemers

Uitslagen

Meisjes U12

 1. Hadassah
 2. Nienke
 3. Joanne

Jongens U12

 1. Joël
 2. Martijn
 3. Tristan

Jongens U15

 1. Geert
 2. Fabian
 3. Jesse

Voorronden

Op maandag 3 en 17 juni zijn de eerste wedstrijden in de poules gespeeld, hieronder per categorie een korte indruk:

Meisjes U12

Op 3 juni speelden alle meiden 2 wedstrijden. Sommige competitiespelers hebben al ervaring, maar de anderen speelden misschien wel voor het eerst een wedstrijd. In poule 1 leverde dat een enorm spannende wedstrijd op tussen Jarina en Eva. Jarina en Nienke zijn beiden door naar de kruisfinale, zij gaan op 17 juni onderling bepalen wie poulewinnaar wordt. In poule 2 moeten de spannendste wedstrijd nog gespeeld worden tussen Hadassah en Joanne, zij zijn ook beiden door naar de kruisfinale. De winnaar van die wedstrijd is poulewinnaar.

Jongens U12

Bij de jongens in poule 1 werd het superspannend tijdens de wedstrijd van Bart en Lucas. Na 3 sets had Lucas gewonnen. Joël en Lucas zijn door naar de kruisfinale. Bart en Joshua kunnen er samen nog een spannende wedstrijd van maken.
In poule 2 is Martijn zeker van de een plek in de kruisfinale. Ruben en Tristan hebben allebei 1 wedstrijd gewonnen en ook Pieter zou door van Tristan te winnen op 1 gewonnen wedstrijd kunnen komen te staan. Als dat zo is dan bepaalt het onderling resultaat wie de nr 2 in de poule wordt.

Jongens U15

De jongens van de J1 staan er goed voor in hun poules, maar Toine heeft Fabian wel flink laten schrikken door de eerste set met 21-23 te laten eindigen. De 2e set was met 12-21 ruimer beslist in het voordeel van Fabian. Jesse moest in de 2e set ook flink aan de bak om Aron achter zich te houden. Die set eindigde in 21-19. Fabian en Jesse zijn geplaatst voor de kruisfinale. In poule 2 is Geert geplaatst, hebben Jesper en Levi beiden 1 wedstrijd gewonnen en zou Niels ook op 1 gewonnen wedstrijd kunnen komen. Levi heeft de beste papieren om ook door te gaan naar de finale gezien de spannende wedstrijd tussen Geert en Levi en de ruime overwinning op Jesper. We zullen het zien op 17 juni!

Finale

3e/4e plaats

Maandag 24 juni werden de wedstrijden om de medailles gespeeld. Om 19.30 de partijen om 3e en 4e plaats. Het waren spannende sets bij Jesse en Levi (U15) en Joanne en Jarina (U12) dat was met name knap van Jarina, want zij heeft geen wedstrijdervaring. Na 2 sets van 21-18 was Joanne winnaar van brons. Jesse won bij U15.
De 1e set tussen 2 debutanten Lucas en Tristan ging gelijk op en eindigde in 17-21. De 2e set kwam Tristan nog meer op dreef en won met 21-10.

1e/2e plaats

Jongens U15

Geert en Fabian gingen voor de U15 de baan op, de eerste set was voor Fabian (21-14), maar in de 2e set waren de rollen omgedraaid (12-21). De 3e set was spannend en eindigde in 18-21 in het voordeel van Geert. Geert won voor de 3e keer een gouden medaille, Fabian heeft nu alle kleuren.

Jongens U12

Bij de jongens U12 gingen Joel en Martijn de strijd aan, vooraf was moeilijk te zeggen wie dat zou winnen. Aanvankelijk stond Martijn voor, lang ging het daarna gelijk op. De eerste set eindigde in 19-21 voor Joël, maar nog steeds was het niet beslist. De 2e set ging Joël gelijk goed van start, er werden lange rally’s gespeeld, maar de punten gingen vaker naar Joël. De uitslag van de 2e set was 21-8, maar de strijd was evenwichtiger dan de uitslag. Joël is kampioen!

Meisjes U12

Voor de 4e keer stond Hadassah in de finale en net als vorig jaar tegen Nienke. Hadassah had ook dit jaar de meeste kans, maar Nienke heeft het erg moeilijk gemaakt. De eerste set was voor Hadassah, maar de 2e voor Nienke. Hier en daar kwamen de pijntjes en vermoeidheid, de derde set ging gelijk op tot 11-11, daarna liep Hadassah wat uit en eindigde de set in 17-21 voor Hadassah, voor de 4e keer goud!

Foto’s