Op 1 en 8 februari hebben de jeugdspelers van SNA-Badminton wedstrijden gespeeld voor de clubkampioenschappen. Voor sommige spelers waren dit de eerste echte wedstrijden en dat was dus enorm spannend. Het was enorm knap hoe de meeste beginnende spelers al menig punt wist te maken.

Clubkampioenen U10-U12

Clubkampioenen U10-U12

De uitslagen:

Meisjes U10

 1. Hadassah
 2. Flore
 3. Melanie

Jongens U12

 1. Geert
 2. Jasper
 3. Ardin

Meisjes U15

 1. Nienke S
  Clubkampioenen U15-U17

  Clubkampioenen U15-U17

 2. Annet
 3. Inge

Jongens U17

 1. Tom
 2. Xander
 3. Jurian

 

Voorronden 1 februari

Op 1 februari werden wedstrijden gespeeld in diverse poules om zo de 4 beste spelers in iedere categorie te selecteren. Daarnaast werden allerlei partijtjes ingedeeld tussen jongens en meisjes om zoveel mogelijk te spelen.

Er werden 20 wedstrijden gespeeld en toen was bij groep 1 bekend dat Levi en Jasper nr 1 en 2 in een poule waren en Daniel, Geert en Ardin alle drie de meeste punten hadden in de andere poule. We hebben besloten dat ook de nr 3 uit die poule mee mag doen om plaats 3. Bij de meisjes was bekend dat Flore en Hadassah de finale zouden gaan spelen.

In de voorronden bij de oudere jongens waren ook 2 poules gemaakt, Jurian en David waren daar bovenaan geëindigd. Zij gaan met Tom en Xander strijden om de finale plaatsen. De dames gaan volgende week aan hun officiële wedstrijden beginnen en hebben vanavond tegen de jongens gespeeld.

Finales 8 februari

Op 8 febuari werden de wedstrijden steeds spannender. Bij groep 1 moest 3x een verlenging gespeeld worden omdat op het fluitsignaal de stand exact gelijk was. De emoties liepen best hoog op. Uiteindelijk won Geert in de finale van Jasper en werd Ardin 3e doordat hij van Levi won. (Een enorm goede prestatie van Levi om zover te komen als 9-jarige tussen veelal 11-jarige jongens)

Bij de oudere jeugd was het vooraf niet te zeggen of Nienke of Annet nu voor goud zou gaan, of Nienke D of Inge een medaille zou winnen, maar ook bij de jongens: Gaat Xander zijn titel prolongeren of wint Tom, het was zelfs spannend of Tom de finale zou halen: tot 20 seconden voor het einde van zijn partij tegen Jurian stond het nog 16-16. De finale bij de jongens werd door Tom in 2 sets gewonnen. Voor de 3e plaats begon David met een gewonnen set, de 2e set was ruim voor Jurian. De 3e set kon dus nog alle kanten op, maar werd door Jurian gewonnen.

De damesfinale werd gewonnen door Nienke S. Voor de 3e plaats waren de kansen wat groter voor Nienke D., maar Inge had in haar partij tegen Annet de smaak te pakken gekregen en won het brons.

 

 • SNA badminton clubkampioenschappen 2016 (1)
  SNA badminton clubkampioenschappen 2016 (2)
  SNA badminton clubkampioenschappen 2016 (3)

 • SNA badminton clubkampioenschappen 2016 (4)
  SNA badminton clubkampioenschappen 2016 (5)
  SNA badminton clubkampioenschappen 2016 (6)
 • SNA badminton clubkampioenschappen 2016 (7)
  SNA badminton clubkampioenschappen 2016 (8)
  SNA badminton clubkampioenschappen 2016 (9)
 • SNA badminton clubkampioenschappen 2016 (10)
  SNA badminton clubkampioenschappen 2016 (11)

2 thoughts on “Clubkampioenen Badminton 2016

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *